El Periódico - Català

No ha sigut de seguida

TUSQUETS no ha pogut complir el compromís de posar com més aviat millor les urnes

- ALBERT GUASCH

Quan va prendre possessió de la presidènci­a de la gestora, Carles Tusquets va deixar anar una frase que va sonar engolada al recórrer a l'anglès i que ara el persegueix. Les eleccions, va dir, serien «as soon as possible». Difícilmen­t pot dir-se que hagi complert. De fet, no falten els que estimen que ja va faltar a l'essència de la seva comesa estatuària al citar els socis per al 24 de gener. No, mai van ser convocats els comicis al més aviat possible.

Va rebutjar Tusquets establir una data abans de Nadal, com es va demanar en el seu dia, cosa que hauria evitat als precandida­ts l'agonia de perseguir firmes en plena pandèmia i en plenes festes. Hauria evitat també aquest ajornament, que com van coincidir tots els candidats resulta altament lesiu per a la situació del Barça.

No es deixaria pressionar per ningú, va assegurar a finals d'octubre amb la mateixa rotunditat amb què es va manifestar durant una ronda d'entreviste­s en què va cometre algunes relliscade­s que el van obligar a protegirse de nou en el silenci. El més sonat, quan va proclamar que si hagués depès d'ell, a l'estiu hauria venut Leo Messi per alleujar la tresoreria del club.

Amb Núñez

Tusquets, lligat al barcelonis­me des dels temps de Josep Lluís Núñez, amb qui va ser tresorer amb només 27 anys, seguirà ara al capdavant del club més enllà dels tres mesos que marquen els estatuts. El 28 de gener es compleix el termini, però la nova data consensuad­a amb els tres candidats, el 7 de març, estirarà la seva posició a la bretxa.

No se sap si aquest protagonis­me complau Tusquets, economista de 69 anys que recentment va buscar sense sort la presidènci­a de la Cambra de Comerç anys després d'haver presidit el Cercle d'Economia. Expliquen

en l'entorn del club que la seva màxima preocupaci­ó era pal·liar l'aparatosa ferida econòmica que va heretar de Josep Maria Bartomeu i que, des que va arribar a un acord amb els jugadors per reduir la massa salarial, ha adoptat una actitud més relaxada. Ningú comptava que ahir pogués presentar un pols a la Generalita­t per procedir a les eleccions blaugrana. De fet, va trobar la comprensió dels tres candidats, inclòs de Joan Laporta, el més bel·ligerant amb l'ajornament.

«Hi ha una preocupaci­ó compartida per tots, inclosa la gestora, que el club segueixi en mans d’una comissió sense marge de maniobra», va dir l'aspirant favorit. Laporta, Font i Freixa van entendre que Tusquets comptava amb escassa força per oposar-se a les recomanaci­ons de la Generalita­t. «Amb Tusquets, el club està en bones mans», va arribar a assegurar Freixa.

Tusquets no sembla haver empès tampoc per possibilit­ar el vot per correu, com va deixar caure a la seva arribada al club. Ara, entre tots, es buscarà que aquesta via sigui factible per a la nova data. Potser molt aviat en vista de la pandèmia, però molt tard per al que va prometre Tusquets.

 ?? EL PERIÓDICO ?? Carles Tusquets.
EL PERIÓDICO Carles Tusquets.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain