El Periódico - Català

Agònic empat d’Espanya en el debut amb el Brasil

- J. M. E.

Els Hispanos comencen amb dubtes el Mundial d'handbol d'Egipte. La selecció espanyola va empatar ahir agònicamen­t en el debut (29-29) davant un Brasil condiciona­t pel coronaviru­s. L'equip de Jordi Ribera tenia el partit a la butxaca entrada la segona meitat (23-17), però va patir una apagada (la segona de la tarda) que va permetre al Brasil aspirar fins i tot al triomf.

No hi haurà partit fàcil (Japó va batre ahir Croàcia) en un torneig estrany, sense públic i amb l'amenaça de la Covid molt present. Tant que la federació internacio­nal va decretar que els controls PCR passen a ser diaris. La Covid va deixar Brasil sense el seu selecciona­dor i sense quatre jugadors, entre ells el blaugrana Thiagus Petrus. Tot i això, Espanya va necessitar 7 minuts i mig per anotar, amb poca fluïdesa en atac i apocada davant un espectacul­ar Da Rosa, que va firmar un 86% de parades en els primers 11 minuts (1-4).

El partit va entrar en una altra dinàmica quan Espanya va passar del 6-0 al 5-1. Pérez de Vargas parava i Espanya corria. El marcador es movia amb assiduïtat i l'avantatge anava creixent (16-13 al descans). Uns magistrals minuts de Cañellas van impulsar els `Hispanos' fins a aconseguir una renda de sis gols (23-17) que semblava capaç de mantenir fins al final.

Però no. Després del 24-18 (m. 39) Espanya es va encallar i va passar 8 minuts més en blanc. Les exclusions de Morros i Cañellas van donar ales al Brasil, la il·lusió del qual es va obrir pas entre els dubtes hispans. Pérez de Vargas va mantenir l'equip a la superfície, però el xoc es va decidir a cara o creu. El Brasil es va avançar a 30 segons del final i, per sort, a l'última acció Entrerríos va salvar un punt per a Espanya, que demà s'enfrontarà amb Polònia (20.30 h. TDP).

?? KHALED ELFIQI 7 AFP ?? Langaro mira d’anotar el gol de la victòria amb el temps complert.
KHALED ELFIQI 7 AFP Langaro mira d’anotar el gol de la victòria amb el temps complert.