El Periódico - Català

Yoweri Museveni PRESIDENT DE LA REPÚBLICA D’UGANDA

- PABLO MORAGA (EFE)

La seva sisena reelecció com a president d’Uganda –es manté en el poder des del 1986– està esquitxada de sospites de frau. El líder de l’oposició, Bobi Wine, va rebutjar els resultats dels comicis.

L’actual cap d’Estat d’Uganda, Yoweri Museveni, va resultar vencedor de les eleccions presidenci­als celebrades dijous amb un 58,64% dels vots, segons va anunciar ahir la Comissió Electoral.

El candidat de la Plataforma d’Unitat Nacional (NUP) i líder opositor, Robert Kyagulanyi, conegut com Bobi Wine, va obtenir el 34,83% dels vots, en uns resultats que es va afanyar a rebutjar al considerar-los fruit del «pitjor frau electoral de la història del país».

Museveni (76 anys), en el poder des de 1986 i líder de l’oficialist­a Moviment de Resistènci­a Nacional (NRM), buscava en aquests comicis la seva sisena reelecció i es va imposar amb aquesta victòria a 10 candidats.

Intimidaci­ó

La votació va tenir lloc en un ambient tranquil però intimidato­ri, amb els carrers de Kampala, la capital, i voltants custodiats per l’Exèrcit; escassos observador­s i l’accés a internet bloquejat a tot el país. S’han produït centenars d’arrestos de partidaris de l’oposició i violència contra periodiste­s.

Wine va insistir que s’ha votat «de forma massiva per canviar una dictadura per una democràcia» i que lluitarà per «la voluntat del poble» a través de totes les vies legals, inclosa la protesta.

 ??  ??
 ?? Badru Katumba / AFP ?? Museveni, dijous.
Badru Katumba / AFP Museveni, dijous.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain