El Periódico - Català

Projectar-se en el futur

- Albert Espinosa

Article 724. Segons passen els dies estem arribant a passos gegantins a l’aniversari de molts fets relacionat­s amb la pandèmia. Aquells moments sempre tenen un poder sobre la ment, te la fractura i et fa veure que està sent molt llarg.

Una amiga que no és psicòloga ni psiquiatra però té un gran olfacte per a les emocions em va relatar l’altre dia un bonic truc per no perdre la moral i mantenir la frontera mental contra el desassosse­c; ella diu... Bé, val més que us ho expliqui després del millor de la meva setmana.

Quart lloc. Glue, creada per Jack Thorne (Filmin). Una sèrie d’intriga en una localitzac­ió diferent i atapeïda d’imatges molt boniques. És curiós que fins ara no hagi trobat el seu públic.

Tercer lloc. El padre, escrita per Florian Zeller. El treball de Hopkins és majúscul en aquest interessan­t film sobre el món a través dels ulls de l’Alzheimer que traspua aquell to d’intriga que Hitchcock usava a les seves pel·lícules.

Segon lloc. Cielo de medianoche, escrit per Mark L. Smith (Netflix). George Clooney aconseguei­x crear amb aquesta pel·lícula una història plena de poesia sobre el nostre futur i sobre el poder de l’empatia cap a altres vides. Una meravella plena de tendresa.

Primera posició. Trilogia de Regreso al futuro (UHD), escrita per Robert Zemeckis i Bob Gale. Meravellos­a aquesta edició en 4K d’una

Una amiga que no és psicòloga ni psiquiatre però té un gran olfacte per a les emocions em va relatar l’altre dia un bonic truc per no perdre la moral

de les millors trilogies de la història del cine. Una història sobre els nostres actes i les seves conseqüènc­ies tant passades com futures. Els extres que acompanyen aquesta edició són brutals.

I ella, la meva intel·ligent amiga que té empatia per qualsevol dificultat aliena, sempre em recomana un truc per no patir en aquesta vida. Ella sempre diu: «Si mires la vida de prop no té cap sentit, allunya-te’n i disfruta». I realment té raó, cal imaginar, d’aquí tres o cinc anys, el que ens aportaran tots aquests fets terribles, cosa que ens portarà guanys al reconverti­r les pèrdues.

Té molta raó, jo em projecto cinc anys endavant i ho veig tot ple de llum. ¡Bon diumenge!

n

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain