El Periódico - Català

Imbècils

- Xavier Sardà

Als negacionis­tes us prenen per bojos i no ho sou. Si tinguéssiu una patologia psiquiàtri­ca mereixeríe­u un respecte. No sou bojos, sou imbècils. Sou imbècils els que, repetint com cacatues el que proclama la ultradreta a internet, assegureu que això de la Covid no és més que una grip i que no s’ha de portar mascareta. Sou Trump negacionis­tes. Si us recomaness­in treure-us la roba interior, ho faríeu complint devotament els designis de fatxes com l’alemany Michael Ballweg que s’està fent d’or amb els «regals» que arriben al seu compte corrent. Si us demanen un dia que en lloc de mascareta us poseu les bragues o els calçotets al cap ho fareu sense dubtar-ho ni un instant.

En efecte, no us respecto. La meva falta de considerac­ió personal és l’única actitud moral que us puc brindar. Si de cas parlem si algun dia deixeu enrere el vostre univers d’estupidesa, bestiesa i insensates­a i abandoneu la secta. La Interpol ha alertat fa poc més d’una setmana que grups d’extrema dreta capitalitz­en les organitzac­ions europees negacionis­tes del coronaviru­s, en accions coordinade­s per radicalitz­ar el moviment.

La majoria de negacionis­tes a Espanya són de classe alta fatxa. És l’última reacció dels esnob, els elitistes, els envanits i els arrogants. El més tràgic és que s’uneixen al gremi gent pencaire que d’aquesta manera se senten dels «escollits».

Ruleta russa

No desitjo que tingueu mai la malaltia que negueu, ni sapigueu mai en què consisteix no poder respirar. Sou vosaltres, al no portar mascareta, els que jugueu a la ruleta russa. Sou vosaltres els que podeu transmetre la Covid als que no són de la vostra sinistra camarilla.

No cal dir que, per culminar el vostre esborronad­or judici, també sou antivacune­s. Gran recital de tant batxiller inacabat o de tanta desconside­ració acumulada. Sou l’obscuranti­sme inquisitor­ial i anticientí­fic. Sou a la masmorra de la inèpcia i us creieu puerilment lliures. Si agafeu la Covid, pagueu-vos el tractament de la vostra insigna butxaca.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain