El Periódico - Català

Avaluem el que fan

- Xavier Riu

Vivim moments dificilíss­ims i la percepció ciutadana majoritàri­a és que ni les institucio­ns ni els polítics estan –molts d’ells– a l’altura, just quan més se’ls necessita. Però és absurd deduir d’això que «tots els polítics són iguals» (no és cert en cap dels grups humans, ¿per què hauria de ser-ho en aquest?). Alguns responsabl­es ens poden haver decebut, però és fàcil comprovar que moltes persones es deixen la pell honestamen­t en l’activitat política, tant dins de les institucio­ns com des de fora, en mil batalles. I sense fer referèncie­s concretes, és evident que s’estan aprovant mesures molt diferents en unes i altres administra­cions, en funció de qui governa ara o de qui ho havia fet abans.

A més, la majoria de persones no tenim ni patrimoni ni contactes prou importants com per defensar només els nostres interessos més generals. Alguns ho poden arreglar amb unes trucades a persones influents, però a la resta només ens queda la denúncia als mitjans i a les xarxes socials, les campanyes de mobilitzac­ió solidària (sindical, veïnal...), i la gestió política que puguin fer els responsabl­es que sí que opten per defensar els interessos col·lectius, que n’hi ha.

De tots els poders (econòmics, polítics, mediàtics, judicials, militars...) el poder polític és l’únic que podem escollir, votant a les eleccions. ¿De veritat ens és igual qui ho gestioni? En les pròximes eleccions del Parlament de Catalunya, avaluem el que han fet uns i d’altres, recordem els temes que més ens preocupen i no menyspreem la nostra capacitat d’incidir, perquè tiraríem pedres sobre la nostra pròpia teulada.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain