El Periódico - Català

El gran enredaire

-

terització ha requerit un ardu treball per adoptar la personalit­at del protagonis­ta, a més d'un complex procés personal.

«Ha sigut intens. Vaig haver de veure per primera vegada

i observar aquest home que va crear el personatge, impregnar-me de les seves maneres, la seva veu... Però també havia de veure el meu pare tota l’estona. Haver de fer-ho sol, a les fosques, ha sigut encara més dur», va relatar en una entrevista amb la revista Esquire. Un procés complicat que va acabar significan­t el final del dol per a l'intèrpret, que el 2013 va trobar el seu pare mort després d'un atac de cor a la seva habitació d'hotel a Roma, on James Gandolfini anava a recollir un premi del festival de Taormina.

Una altra complicaci­ó relativa al paper de Tony Soprano jove és l'enorme pressió que l'acompanya, ja que tant la crítica més especialit­zada com milers de fans de la sèrie esperen amb ànsia aquesta preqüela en la qual la capacitat interpreta­tiva de Michael es mesurarà amb la del seu pare, una figura que ell no dubta a enaltir i a qui atribueix la seva ràpida vocació per l'actuació. I

a ‘Los Soprano’ ara, sol i a les fosques, va ser més dur que imbuir-me del personatge»

això malgrat que aquest mirés de descoratja­r-lo, com el mateix Michael Gandolfini ha relatat amb humor: «Quan vaig començar a mostrar interès per aquesta professió, ell em va dir que millor em dediqués a la direcció, perquè els directors són els qui tenen el poder».

Uns consells que no van calar en ell, ja que va seguir amb el seu objectiu a base de càstings i de formació. Després d'un primer rol a Ocean's 8, es va graduar en interpreta­ció a la prestigios­a Universita­t de Nova York, i ha aconseguit un paper secundari en la sèrie The Deuce (HBO). El mateix mes de març, també estarà en la programaci­ó amb Cherry (Apple TV+), la nova pel·lícula de Tom Holland amb els germans Russo, compartint repartimen­t amb Ciara Bravo, Jack Reynor, Michael Rispoli, Jeff Wahlberg, i Forrest Goodluck, entre d'altres.

Ja han passat més de dues dècades des que la doctora Melfi va obrir la seva consulta dient allò de «¿Mr. Soprano?», i ara, la nova generació es posa davant les càmeres i promet quedar-se.

HKanye West i Kim Kardashian, pel que sembla, es divorcien. La seva relació ja estava molt tocada, i l'erràtica campanya presidenci­al de West, les desenes de tuits airejant els draps bruts de les Kardashian i la seva negativa a cuidar la seva salut mental han acabat de condemnar el matrimoni. Almenys, aquesta és l'explicació lògica, perquè internet ha decidit construir-ne una altra: una història paral·lela, amb uns elements tan surrealist­es que semblen trets d'una pel·lícula de John Waters. Segons la teoria del rumor, el matrimoni es va dissoldre perquè West va enganyar la celebrity amb Jeffree Star (1985), un guru digital del maquillatg­e, la marca reconeixib­le del qual és el cabell rosa i un cos tatuat en la seva totalitat. Molt surrealist­a, però això no va impedir que la bola es fes tan gran que hagués de sortir el mateix Star a negar-ho rotundamen­t.

de seguidors a les xarxes i factura 100 milions a l’any pels seus cosmètics

El rumor el va escampar la tiktoker Ava Louise, coneguda sobretot per iniciar el Corona challenge, que consistia a llepar vàters de llocs públics per negar la Covid quan encara no semblava que el virus ens tancaria a casa durant mesos. Va decidir utilitzar Star com a amant de West no només perquè sonava tan inversembl­ant que era graciós, sinó que perquè el maquillado­r ja havia estat involucrat en moltes polèmiques i havia assegurat que s'havia enrotllat amb rapers famosos la identitat dels quals no podia revelar.

Tot i que és un dels pocs influencer­s que poden presumir de ser-ho des d'abans que existís el terme, sempre ha estat envoltat de polèmica, fins i tot en els seus inicis. Va començar el 2003, a MySpace, on ja se'l considerav­a conflictiu, per la seva constant implicació en totes les baralles digitals. Una fama que encara no ha perdut, gairebé dues dècades després amb els seus 30 milions de seguidors a les xarxes i un valor net de 200 milions de dòlars.

En realitat, va començar la seva carrera a Youtube i MySpace com a cantant. Prometia tant que el van arribar a anomenar «la nova Lady Gaga». Però com que el seu productor va ser el cantant Akon, el segell discogràfi­c del qual va protagonit­zar nombrosos escàndols legals, la trajectòri­a musical del nostre personatge va caure en desgràcia. «Van ser anys molt devastador­s», recorda parlant d'aquella època. Es va convertir en una espècie d'acudit, patia LGTBI-fòbia diàriament i va entrar en depressió.

Va aconseguir encarrilar la seva carrera amb els vídeos de maquillatg­e. El 2014, abans que totes les celebritie­s tinguessin la seva pròpia línia, va fundar Jeffree Star Cosmetics. Va ser el primer, i això té recompensa: una companyia que factura 100 milions anuals. Però, de nou, aquesta etapa profession­al no està exempta de polèmiques. El gran emprenedor del make up s'ha barallat amb figures de la talla de Kylie Jenner (la petita de les Kardashian i reina del maquillatg­e), els youtubers James Charles i Tati Westbrook, i l'instagrame­r Jerrod Blandino. A les seves xarxes socials té tants vídeos de maquillatg­e com de disculpes: com aquella vegada que va ser acusat d'assetjamen­t sexual. O de neonazi. O de promoure el suïcidi. En resum, és tan brillant com problemàti­c, amb tants fans com detractors.

H

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain