El Periódico - Català

A la conquista del segment

-

CITROËN LLANÇA EL NOU C4, UN MODEL AMB ESTIL `CROSSOVER' QUE S'INSCRIU EN EL SEGMENT COMPACTE I QUE ES FABRICA A VILLAVERDE PER AL MERCAT MUNDIAL. ARRIBA AMB MOTORS DE GASOLINA, DIÈSEL I UNA VERSIÓ ELÈCTRICA. EL PREU DE PARTIDA ÉS DE 20.800 EUROS SENSE DESCOMPTES.

M. ÁNGELES PUJOL

Substitut del C4 Cactus, el nou Citroën C4 té com a principal objectiu conquistar una bona part del mercat del segment compacte que a Espanya suposen gairebé sis-centes mil unitats. No ho tindrà fàcil, però la marca del doble xebró compta amb bons arguments per aconseguir-ho. Basat en la nova plataforma global del grup PSA, que permet produir indistinta­ment cotxes amb motor tèrmic o elèctric, sense variar per això dimensions ni capacitats, els tècnics han tingut en compte tres paràmetres importants: un disseny que ofereixi personalit­at, tecnologia d'utilitat i fàcil entesa i una prioritat absoluta pel confort.

A MIG CAMÍ

Les dimensions del nou C4 encaixen perfectame­nt en el segment C, ja que la carrosseri­a mesura 4,36 metres, amb una amplada d'1,80 metres, no obstant, l'altura és d'1,53 metres, cosa que el posiciona entre un turisme i un crossover. Tot això és fruit d'una altura lliure més gran al terra (gairebé 16 centímetre­s), que, d'una banda, permet que l'accés als seients, ancorats més alts, resulti molt més còmode i no requereixi esforços, i, de l'altra, que hi hagi espai sota el terra per a les bateries de la versió elèctrica i, d'aquesta manera, la capacitat del maleter en aquesta versió no difereixi de la de la resta de la gamma, que és de 380 litres, amb una safata que es pot articular en dues altures diferents. Aquest C4 ofereix un disseny amb personalit­at, en què destaca el frontal amb nous grups òptics, generoses entrades d'aire i els fars antiboira emmarcats als extrems del para-xocs. Els passos de roda s'han remarcat en material plàstic de color negre, així com també els laterals i baixos del cotxe, cosa que contribuei­x a donar-li més aquest aspecte de crossover. La versió elèctrica presenta un frontal diferent, així com absència de tubs d'escapament.

ESPAI I CONFORT

L'interior del Citroën C4 s'ha renovat per complet. En destaca el tablier, amb un disseny molt net, en el qual hi ha absència de comandamen­ts i botons, tret dels del sistema de climatitza­ció. Hi ha dues pantalles, una per al quadro d'instrument­ació i una altra de deu polzades per al navegador i els sistemes de connectivi­tat. Per sobre de la guantera s'ha habilitat un calaix que pot fer de suport per a una tauleta que només pot veure l'acompanyan­t. D'altra banda, la marca ha repartit per tot l'interior fins a un total de setze espais per guardar objectes, amb un total de 39 litres addicional­s. Un dels aspectes més destacats d'aquest C4 és l'apartat de confort. A més de l'excel·lent treball que realitzen les suspension­s, amb els amortidors progressiu­s, els seients de generoses dimensions estan encoixinat­s amb un material d'alta densitat. A fi que cada client pugui personalit­zar el cotxe al seu gust, Citroën ofereix cinc colors d'ambient interiors. Pel que fa als últims avenços tecnològic­s, aquest C4 pot disposar de fins a 20 sistemes d'ajuda a la conducció i sis tecnologie­s de connectivi­tat en funció del nivell d'acabat.

MOTORS PER ESCOLLIR

El C4 s'ofereix amb un motor tricilíndr­ic de gasolina de 1,2 litres PureTech, que té 130 CV i va associat a una caixa de canvis manual de sis velocitats; per a l'any vinent s'espera l'arribada d'un altre motor gasolina amb 150 CV. En dièsel hi ha un quatre cilindres que té, així mateix, 130 CV, i que va lligat a una caixa de canvis automàtica de vuit velocitats. La gran novetat és la introducci­ó d'un motor elèctric, amb 136 CV i que va alimentat per una bateria d'ions de liti de 50 kWh de capacitat, que permet una autonomia de 350 quilòmetre­s segons el cicle WLTP. Ofereix tres modes de conducció, normal, eco i sport, i pot arribar a una velocitat màxima de 150 km/h. La bateria es recarrega en mitja hora al 80 per cent en un carregador ràpid de 100 kW, de cinc a set hores en un Wallbox i quinze hores en un enxufe de càrrega domèstica. Citroën ha establert quatre nivells d'acabat per als motors tèrmics i tres nivells per a l'elèctric. Els preus parteixen de 20.800 euros i per a la versió elèctrica parteixen de 32.400 euros.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? FUNCIONAL A més d'oferir la proposta 100% elèctrica, el nou C4 disposa d'un interior net i funcional, que hereta la idea del Cactus i en millora l'ús. No renuncia als botons. CITROËN
FUNCIONAL A més d'oferir la proposta 100% elèctrica, el nou C4 disposa d'un interior net i funcional, que hereta la idea del Cactus i en millora l'ús. No renuncia als botons. CITROËN

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain