El Periódico - Català

El Girona sorprèn el Cadis i es cola als vuitens (2-0)

Abelardo debuta a l’Alabès amb una patacada a Almeria (5-0)

- RAÚL PANIAGUA

Li està costant assaltar la zona de play-off a la Lliga, però la Copa continua donant alegries al Girona. Va superar l’anterior ronda amb una èpica remuntada contra el Lugo a Montilivi i aquest dissabte va repetir èxit al mateix escenari davant un rival de Primera, un Cadis sorprès per la voracitat del quadro català en la segona part (2-0). Dos gols de Valery van situar els homes de Francisco en els vuitens del torneig, que es disputaran l’última setmana de gener.

Ja va avisar Álvaro Cervera, l’entrenador del Cadis, que la Copa no seria prioritàri­a per al seu equip, ubicat de moment en una meritòria novena plaça a la Lliga, set punts per sobre del descens. Els grocs podran centrar-se ara en exclusiva en la meta de la permanènci­a després del seu fiasco a Girona. «Podem guanyar o perdre, però no d’aquesta manera», va dir ahir el preparador del club gadità. Més feliç estava Francisco: «La Copa ens il·lusiona i continuem lluitant per passar rondes i arribar el més lluny possible».

Un gol anul·lat per fora de joc al quadro local (m. 28) va ser el més ressenyabl­e de la primera meitat d’un xoc que es va decidir després del descans. Valery va obrir el marcador al rebre un passi de Nahuel

Bustos (m. 48) i va segellar el triomf poc després després d’una acció de Samu Saiz mal defensada pels andalusos (m. 58). Stuani va jugar l’última mitja hora.

El Sevilla passa a la pròrroga

A Almeria, Abelardo va tenir un debut nefast a la banqueta de l’Alabès, que es va emportar una maneta del tercer classifica­t de Segona. Sadiq Umar (2), Aketxe, Battaglia en pròpia meta i Juan Villar van marcar els gols del quadro andalús.

«Surto molt decebut amb el partit que hem fet. Hem de canviar. Si juguem així a la Lliga ens passarà factura. Esperem que això

sigui un pal que ens serveixi per rectificar», va assegurar el Pitu, que va substituir aquesta setmana Machín.

L’equip vitorià va jugar amb 10 des del minut 34 per l’expulsió de Pina. El seu pròxim rival, aquest dimarts a Mendizorro­za, serà el Sevilla, que va passar ronda a Leganés gràcies a un gol d’Ocampos en la pròrroga (0-1). El Valladolid, que va guanyar la Peña Deportiva (1-4), i el Llevant, que va sobreviure a Fuenlabrad­a als penals (1-1, 2-4), també estaran a vuitens. L’Espanyol es jugarà avui el passi a Cornellà contra l’Osasuna.

?? David Borrat / Efe ?? Valery, autor de dos gols, pateix una entrada de Marc Baró, ahir.
David Borrat / Efe Valery, autor de dos gols, pateix una entrada de Marc Baró, ahir.