El Periódico - Català

El PSOE trasllada el seu comitè federal a Barcelona per donar suport al PSC

> La decisió de celebrar tots els congressos autonòmics aquest any podria perjudicar Díaz en el seu intent de seguir com a líder a Andalusia

- JUAN RUIZ SIERRA

El PSOE va decidir ahir que el seu pròxim comitè federal, aquest dissabte, se celebri a Barcelona. Posposat una setmana pel temporal Filomena, la cita servirà per donar recolzamen­t al PSC, després de la designació com a candidat de Salvador Illa, ministre de Sanitat, i el posterior ajornament de les eleccions.

La decisió de suspendre els comicis no va comptar amb el recolzamen­t dels socialiste­s catalans, però en el PSC asseguren que estan en condicions de guanyar i desbancar l’independen­tisme del Govern. Diuen que al maig la figura d’Illa pot estar encara més a l’alça, perquè ja hi haurà milions de vacunats i la situació de la pandèmia serà una altra. Al PSOE també alimenten aquesta esperança. Per això la importànci­a de portar el seu comitè federal, màxim òrgan del partit entre congressos, a Barcelona. La cita serà telemàtica, però Pedro Sánchez es desplaçarà fins a la capital catalana per pronunciar el seu discurs i participar en el debat posterior.

La direcció socialista també va reiterar que el pròxim congrés, que reelegirà Sánchez secretari general, tingui lloc del 15 al 17 d’octubre. Però va introduir una novetat rellevant. Els conclaves autonòmics posteriors s’hauran de celebrar obligatòri­ament abans que acabi el 2021.

La principal perjudicad­a per aquesta decisió podria ser Susana

 ?? Borja Puig de la Bellacasa / Efe ?? Sánchez i Illa, en la reunió de seguiment de la Covid feta ahir.
Borja Puig de la Bellacasa / Efe Sánchez i Illa, en la reunió de seguiment de la Covid feta ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain