El Periódico - Català

La Xina va créixer el 2,3% l’any passat tot i la pandèmia

> El gegant asiàtic va ser l’única gran economia mundial que va guanyar terreny

- EL PERIÓDICO

El producte interior brut (PIB) de la Xina va arribar el 2020 als 101,598 bilions de iuans (12,97 bilions d’euros), cosa que suposa un increment del 2,3% en comparació amb l’any anterior. Això converteix el gegant asiàtic en l’única gran economia mundial a registrar expansió l’any de la pandèmia, malgrat que aquest creixement hagi sigut el menys vigorós des del 1976, segons les dades de l’Oficina Nacional d’Estadístic­a (ONE).

En el quart trimestre del 2020, el PIB de la Xina va créixer a un ritme interanual del 6,5%, superant així en mig punt percentual l’expansió del 6% observada en l’últim trimestre del 2019, abans de l’impacte de la pandèmia. En el tercer trimestre del 2020, el PIB xinès va créixer un 4,9%, després de l’expansió del 3,2% del segon trimestre i una contracció del 6,8% en els tres primers mesos de l’any.

«L’economia nacional es va recuperar de manera sostinguda. L’ocupació i el nivell de vida es van consolidar fermament i els principals objectius i tasques del desenvolup­ament econòmic i social es van aconseguir millor de l’esperat», va destacar l’oficina estadístic­a xinesa en un comunicat.

No obstant, les vendes al detall en el conjunt de l’exercici van registrar una caiguda del 3,9%, incloent una expansió del 4,6% el quart trimestre, després d’haver crescut un 0,9% en el tercer. D’altra banda, la producció industrial xinesa va experiment­ar el 2020 un increment anual del 2,8%.

 ?? STR / AFP ?? Treballado­rs en una línia de producció a Wuhan.
STR / AFP Treballado­rs en una línia de producció a Wuhan.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain