El Periódico - Català

El grup Stellantis cotitza a l’alça en el seu debut a les borses de Milà i París

> La companyia fruit de la fusió de PSA i FCA es converteix en el quart fabricant mundial de cotxes amb 170.000 milions de facturació

- XAVIER PÉREZ

Stellantis, el nou gegant automobilí­stic mundial, va iniciar ahir oficialmen­t el seu camí empresaria­l cotitzant per primera vegada a les borses de Milà i París. La nova companyia, fruit de la fusió dels grups PSA i FCA, també serà present a la borsa de Nova York a partir de demà dimarts, ja que avui es mantenia tancada per ser festiu als Estats Units.

John Elkann, president de Stellantis, va ser l’encarregat de tocar la campana al parquet de Milà, on la nova companyia va començar cotitzant amb una pujada de l’1,5% fins a 12,75 euros. Poc després ja superaven els 13,33 euros, un 6,05% més, i a primera hora de la tarda els títols estaven en 13,63 euros, un ascens del 8,2%. Va tancar en 13,52 (+7,57%). Elkann va destacar a Milà la fusió així: «Representa una gran oportunita­t per enfortir la imatge de les nostres marques a nivell mundial. Estem orgullosos del nostre passat, però més emocionats pel nostre futur. Tenim l’escala, els recursos, la diversitat i el coneixemen­t».

Mentrestan­t, a París, Stellantis va arribar a pujar per sobre dels 13 euros per acció. Va obrir amb una pujada del 2,5% fins als 12,87 euros per arribar poc després a 12,90 euros, amb un ascens del 2,63% i una capitalitz­ació superior als 40.200 milions d’euros. A primera hora de la tarda, el valor estava en 13,62 euros i va tancar en 13,44 (+6,94%). Carlos Tavares, conseller delegat i director general, va apuntar la importànci­a de la fusió, «que crearà valor tant pel seu equip directiu com per tots els empleats». El valor mitjà de les accions, després d’estar en verd tota la jornada a les dues borses, es va situar amb una pujada superior al 7% i s’espera que demà, quan obri Nova York, on utilitzarà el codi STLA, es pugui donar una reacció similar.

La nova companyia va oficialitz­ar la fusió entre PSA i FCA dissabte passat, després de més d’un any de negociacio­ns. Stellantis és el tercer fabricant d’automòbils mundial per facturació (uns 170.000 milions d’euros), i el quart quant a vendes.

Divuit marques

El grup PSA aporta a la nova empresa les marques Peugeot, Citroën, DS Automobile­s, Opel i Vauxhall; per part d’FCA compten amb Fiat, Chrysler, Jeep, RAM, Dodge, Alfa Romeo, Maserati, Lancia, Abarth, Mopar i SRT, a més de les marques de components Teksid i Comau. Seran 18 marques que formaran part d’un gegant automobilí­stic destinat a plantar cara a Toyota, el grup Volkswagen i a l’aliança RenaultNis­san-Mitsubishi.

Carlos Tavares, president de PSA, actuarà com a conseller delegat de la companyia, mentre que el president d’FCA serà el president de Stellantis. Tots dos seran administra­dors únics executius. El consell d’administra­ció de Stellantis estarà compost per Robert Peugeot (vicepresid­ent), Henri de Castries (administra­dor independen­t sènior), Andrea Agnelli, Fiona Clare Cicconi, Nicolas Dufourcq, Ann Frances Godbehere, Wan Ling Martello, Jacques de Saint-Exupéry i Kevin Scott.

 ?? Reuters ?? John Elknan toca la campana en el debut a la Borsa de Milà.
Reuters John Elknan toca la campana en el debut a la Borsa de Milà.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain