El Periódico - Català

Morirem de gana

- María Bruna Tarragona

Soc ciutadana de Barcelona, tinc 40 anys i, com molts espanyols, pràcticame­nt des del març estic en un erto a causa de la terrible crisi sanitària que estem vivint. El

Govern central va aprovar una sèrie de mesures perquè als ciutadans que es troben en una situació més vulnerable o d’exclusió social no se’ls tallessin els subministr­aments d’aigua, llum i gas, a més de quedar totalment suspesos els desnonamen­ts mentre durés l’estat d’alarma. A raó d’aquestes mesures extraordin­àries, el Govern va aprovar una mesura econòmica urgent per a totes aquelles persones en situació de vulnerabil­itat: el famós ingrés mínim vital, més conegut fins ara com a IMV. Mentre al Govern se li acumulaven els problemes, la població més esperançad­a va començar a sol·licitar l’IMV esperant també el cobrament amb retard de l’erto.

Es tracta d’una sol·licitud complicadí­ssima, gens fàcil d’omplir, en la qual necessites complir uns requisits. Cada vegada et demanen més i més documents mentre la teva sol·licitud queda totalment extingida en l’oblit. Mai arribes a cobrar-la, sempre segueixes en estat pendent d’estudi. I així estic des de fa 10 mesos. Truques a la Seguretat Social, als dos o tres telèfons que apareixen a la web del SEPE, i et diuen que els números de telèfon no existeixen. ¡Ja n’hi ha prou! Una promesa totalment falsa per a molta gent en situació d’erto que fa mesos que no cobra la nòmina, persones que han perdut la feina i que tenen família.

Sisplau, no juguin amb la vida de les persones. Hi ha gent que ho ha perdut tot, deixin de mentir, d’enganyar, de jugar amb la il·lusió i esperança de les persones, però sobretot de jugar amb les seves vides. Hi ha persones que, amb aquests diners, porten el pa a casa. Facin alguna cosa; la gent no morirà per coronaviru­s, morirà de gana per culpa del Govern.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain