El Periódico - Català

Les dones de Bertín, entre la realitat i la llegenda

Se li atribueixe­n més de 1.000 conquistes, cosa que el cantant nega. Aristòcrat­es, actrius i models figuren en la vida sentimenta­l de l’artista.

- JOAN MALDONADO

Fa tot just dos dies va saltar la que sens dubte és la notícia rosa d’aquest inici d’any, la separació de Bertín Osborne, de 66 anys, i Fabiola Martínez, de 49. El cantant i presentado­r es despatxava amb un breu comunicat en el qual al·legava «problemes de convivènci­a», deia que «no hi ha hagut terceres persones» i demanava respecte pel seu fills, «un d’ells molt dependent». L’artista i l’exmodel veneçolana han posat fi a una relació matrimonia­l de 14 anys, després d’uns anys de tòrrid festeig que es va iniciar en el rodatge d’un videoclip.

Eren les segones núpcies per a Norberto Juan Ortiz Osborne, únic fill home d’Enrique Ortiz LópezValde­moro, octau comte de Donadío de Casasola i setè comte de Navas, després del seu matrimoni amb Sandra Domecq Williams, filla d’una família de Jerez de la Frontera angloespan­yola de tradició. La jove parella es va casar el 1977, van tenir quatre fills i un final tempestuós ple d’infidelita­ts. Domecq va morir l’agost del 2004 víctima d’un càncer.

Fins aquí el currículum canònic de l’intèrpret de Buenas noches, señora i presentado­r de Mi casa es la tuya, ja que la carrera sentimenta­l de Bertín està esquitxada de sonats affaires, moltes amants i diverses nòvies més o menys oficials que han fonamentat la llegenda de les més de 1.000 dones que han passat pels seus braços. Una llegenda que Bertín va voler desmuntar fa uns anys en el programa Sálvame Deluxe, amb ajut del polígraf, afirmant que la xifra era exagerada, però assegurant que mai havia recorregut a la Viagra i que desconeixi­a el que era una destrempad­a. Geni i figura. Llegenda i mite.

Als seus anònims anys de joventut per les discoteque­s de la capital, «en les quals calia treureli les dones de sobre», s’hi anaven sumant actrius, presentado­res, cantants i fins i tot alguna princesa. Ell mai ha revelat en públic el nom de les seves parelles, però no fa gaire es va conèixer que Ana Obregón i Bertín van tenir un afer de joventut, que ella sembla no recordar. L’empresària Alicia Koplowitz i la presentado­ra Paloma

Lago van ser també, presumptam­ent, altres conquistes del galant home cordial.

Els anys 80 van ser els de les seves cançons Amor mediterrán­eo, Tú, solo tú i Perdóname, i també els de les festes a la Costa del Sol. En aquells anys va tractar amb Sofia d’Habsburg. L’arxiduques­sa i princesa d’Hongria i Bertín mai no van confirmar la relació, però algunes fonts de l’època van assegurar que l’excel·lent amistat que van mantenir va traspassar les portes de més d’una habitació.

Després de la seva separació de Sandra Domecq el 1989, Bertín va posar rumb a Miami. Al refugi de tants artistes espanyols, d’Alejandro Sanz a Nacho Cano, David Bisbal i Julio Iglesias, una altra vegada Bertín va buscar nous reptes profession­als i personals. Allà va conèixer l’actriu Brigitte Nielsen, coneguda principalm­ent pel seu matrimoni amb l’actor Sylvester Stallone. Pel que sembla, va ser el mateix cantant el que va posar fi a aquesta relació tan intensa, esgotat i atabalat per les exigències amatòries de l’actriu, model i cantant danesa d’1,85 metres.

Al paradís llatí dels EUA Bertín també va intimar amb una altra de les dones més espectacul­ars del moment, Bárbara Carrera, la nicaragüen­ca noia Bond de Mai diguis mai més, i amb la tennista argentina Grabiela Sabatini.

Amb la model nord-americana Arianne Brown va viure un idil·li prolongat. I una altra de les conquestes va ser Mar Flores. «Jo era una noia mona, totalment d’anada. Ell era un tros d’home. La veritat és que em vaig quedar, com se sol dir, amb la boca oberta. Era aclaparado­r. Jo crec que ell tenia diverses cares i a cada noia li deia una cosa diferent. A mi em va captivar i després vaig patir molt. M’enganyava. Suposo que no podia evitar-ho. Ell és ell».

 ??  ??
 ??  ?? Sofia d’Habsburg.
Sofia d’Habsburg.
 ??  ?? Brigitte Nielsen.
Brigitte Nielsen.
 ??  ?? Fabiola Martínez.
Fabiola Martínez.
 ??  ?? Sandra Domecq.
Sandra Domecq.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain