El Periódico - Català

Mengual, Bou i Palau reclamen la tornada de les competicio­ns catalanes

- ROGER PASCUAL

Una vintena d’esportiste­s catalans reclamen la tornada de les competicio­ns esportives parades pel coronaviru­s. Gemma Mengual, Laia Palau, Toni Bou, Ferran Bassas i Gerard López participen en el primer vídeo de la campanya Aviat no hi trobareu res amb què l’UFEC adverteix del mal que s’està fent a l’esport base català amb les restriccio­ns decretades en aquest àmbit pel Govern.

«Si no es permet que els nostres petits puguin entrenar i competir, demà no hi haurà referents esportius que aportin èxits al país», ha afirmat el president de l’UFEC, Gerard Esteva. Les federacion­s esportives catalanes adverteixe­n que s’està posant en risc el «model d’èxit català». Palau, la jugadora que més partits ha disputat amb al selecció espanyola de bàsquet, Mengual, símbol de la natació sincronitz­ada, Bou, l’esportista català amb més títols mundials, recorden en el vídeo que sense la feina de la base no hi haurà nous referents.

Durant la setmana es llançaran tres vídeos més amb la participac­ió, entre altres, de Joel González (or i bronze olímpic de taekwondo) i José Antonio Hermida (plata olímpica en ciclisme de muntanya), que insistiran en la importànci­a de la tornada immediata de l’esport de planter i amateur.

L’UFEC s’ha mostrat molt crítica amb la gestió de la Generalita­t de la crisi, portant en diverses ocasions als tribunals els tancaments decretats d’instal·lacions i competicio­ns. Recorda que l’esport és un àmbit segur en el qual amb prou feines es registren contagis. En aquest sentit, davant les pèrdues que registren molts clubs i entitats des de fa gairebé un any exigeixen no només que es reprenguin immediatam­ent els entrenamen­ts i competicio­ns sinó també ajudes directes per evitar que molts hagin de tancar definitiva­ment.

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain