El Periódico - Català

Malestar dels tennistes per la quarantena a Austràlia

Les autoritats han confinat 72 tennistes a les seves habitacion­s. Djokovic demana en una carta un tracte preferent per als jugadors que no han donat positiu. «El virus és igual per a tothom», afirma el primer ministre de l’estat de Victòria.

- JAUME PUJOL-GALCERAN

Un total de 72 tennistes que han de participar a l’Open d’Austràlia es troben en quarantena i aïllats a les seves habitacion­s a Melbourne després que en 3 dels 17 vols xàrter programats per viatjar des de Los Angeles, Dubai i Doha es detectessi­n cinc positius de Covid.

Tots els jugadors, els seus entrenador­s i les 256 persones que viatjaven en aquests vols han sigut confinats als tres hotels previstos per l’organitzac­ió del primer Grand Slam de l’any i se’ls ha prohibit qualsevol contacte durant els 14 dies de quarantena que hauran de passar a la bombolla preparada a Melbourne per rebre més de 1.200 persones acreditade­s per a l’Open d’Austràlia, que començarà el 8 de febrer.

Alguns dels tennistes afectats s’han mostrat molestos per una situació que els impedirà disposar de les cinc hores diàries d’entrenamen­t a les instal·lacions de Melbourne Park, com a la resta de jugadors. Molts dels afectats han exposat les seves crítiques a les xarxes socials.

Novak Djokovic, que va viatjar a Adelaide en un vol en què no s’ha identifica­t cap cas i que per tant està autoritzat per entrenar, diumenge va enviar una carta de queixa als organitzad­ors del torneig en què demanava la igualtat en el tracte per als entrenamen­ts si els afectats donaven negatiu en els PCR que diàriament se’ls fa a tots.

El primer ministre de l’estat de Victòria, Daniel Andrews, va rebutjar la seva petició afirmant que les autoritats no revertiran les mesures. «No hi haurà un tracte especial. El virus no tracta ningú de manera especial», va dir.

Djokovic es troba en una bombolla exclusiva a Adelaide amb el seu equip i familiars, juntament amb Rafael Nadal, Dominic Thiem i les tennistes Simona Halep, Naomi Osaka i Serena Williams, amb l’excusa de jugar una exhibició el dia 29 de gener.

Una de les queixes que s’ha viralitzat aquests dies ha sigut la de la tennista kazakh Iúlia Putintseva, que va publicar un vídeo d’un ratolí a l’habitació on compleix la quarantena i pilotejant contra la porta de l’armari

Diferència de tracte

«Aquí passaré els meus 14 dies de quarantena sol», ha dit a Instagram el tennista espanyol Carlos Alcaraz al mostrar en un vídeo la seva habitació. Com ell, el seu entrenador Juan Carlos Ferrero també està en la mateixa situació, igual com el també jugador Mario Vilella i la tennista catalana Paula Badosa.

L’arribada dels tennistes i la bombolla muntada a Melbourne han provocat moltes reaccions a Austràlia, i alguns es pregunten per què més de mil jugadors i el seu seguici han pogut volar per participar en els tornejos previstos al febrer mentre desenes de milers d’australian­s a l’estranger no poden tornar. El govern australià va tancar les fronteres al març i limita el nombre dels seus ciutadans autoritzat­s a ingressar al país cada setmana.

Austràlia ha informat d’un total de més de 28.600 infeccions per coronaviru­s i unes 909 morts des que va començar la pandèmia, amb tancaments de fronteres i sistemes de seguiment ràpids que ajuden a mantenir unes xifres relativame­nt baixes.

ntots. Per això és tan apassionan­t», va valorar el tècnic blaugrana Sarunas Jasikevici­us, per a qui la màxima preocupaci­ó en aquests moments és que l’equip arribi en bones condicions.

«Queda molt. El Baskonia és un gran repte però la Copa és il·lusió i a un partit pot passar qualsevol cosa. Per a nosaltres, serà la nostra final. Però ja hem demostrat que si igualem el seu nivell d’energia, els podem guanyar», va valorar, per la seva part, el tècnic del Joventut, Carles Duran.

L’altra part del quadro també viurà un pols de nivell: MadridValè­ncia. Tenerife i Burgos jugaran per l’altra plaça de la semifinal. Madrid i Barça, primer i segon a la Lliga ACB, no podran trobarse abans de la final.

El Madrid defensarà el títol que va aconseguir l’any passat a Màlaga. Barça i Madrid es reparteixe­n els títols de les deu últimes edicions, quatre per als blaugranes i sis l’equip blanc.

n

 ?? Brenton Edwards / AFP ?? Novak Djokovic, al balcó del seu hotel a la ciutat d’Adelaide.
Brenton Edwards / AFP Novak Djokovic, al balcó del seu hotel a la ciutat d’Adelaide.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain