El Periódico - Català

Cementos Molins agafa el control d’Escofet

La firma és la responsabl­e del panot de la rosa de les voreres de Barcelona

- EL PERIÓDICO

Cementos Molins ha reforçat el seu negoci a Espanya amb la presa de control d’Escofet 1886, companyia especialit­zada en el disseny i industrial­ització d’elements urbans i formigó arquitectò­nic. Amb aquesta operació, materialit­zada a través de la compra de participac­ions als dos primers accioniste­s familiars d’Escofet 1886, així com a d’altres de més petits, Cementos Molins ha passat de tenir el 37% de les accions a arribar al 76%. La presència de Cementos Molins en l’accionaria­t d’Escofet es remunta

al 1989, quan va adquirir el 25% de la societat.

«Aquesta operació permetrà accelerar el creixement del negoci i aprofitar un gran potencial de sinergies gràcies al prestigi de la marca Escofet i als seus dissenys innovadors junt amb la competènci­a tècnica i industrial de Cementos Molins i el seu múscul financer», va destacar la firma de la família Molins.

Escofet 1886, amb gairebé 135 anys d’història, té la seu a Martorell (Barcelona), compta amb una plantilla de 88 treballado­rs i va obtenir una facturació de 14 milions d’euros el 2019. La companyia està focalitzad­a en els negocis d’ambientaci­ó urbana (que inclou mobiliari de formigó, mobiliari multimater­ial, paviments i

il·luminació) i en el de formigó arquitectò­nic (que comprèn elements de façana, tancaments i elements singulars, fabricats en formigó autocompac­tant i d’altes prestacion­s).

Una trajectòri­a centenària

Escofet 1886 té el seu origen a Barcelona, ciutat que ha servit d’aparador per projectar el seu negoci en l’àmbit inernacion­al. La companyia, responsabl­e entre molts altres cèlebres projectes de l’icònic panot de la rosa i del panot Gaudí del passeig de Gràcia, ha col·laborat amb les grans figures de l’arquitectu­ra, com ara Antoni Gaudí, Lluís Domènech i Montaner, Enric Miralles, Jean Nouvel, David Chipperfie­ld i els japonesos Arata Isozaki i Toyo Ito.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain