El Periódico - Català

TheGrefg: «Els nens ens prenen [als youtubers] més seriosamen­t que als pares».

David Cánovas, murcià de 23 anys, és un dels creadors de contingut més populars del món. Destaca per les seves partides a Fortnite, videojoc que li ha dedicat una ‘skin’ (personatge).

- JOAN CAROL

El 30 d’abril del 2012 David Cánovas (Alhama de Múrcia, 1997) va obrir el seu canal de Youtube, tal com l’hi recordarà sempre el tatuatge que llueix a l’avantbraç esquerre des que va arribar als deu milions de subscripci­ons. Des dels seus inicis com a creador de contingut ha utilitzat el nickname de TheGrefg i ara, després de polvoritza­r qualsevol marca anterior a Twitch, Grefg s’ha coronat al reunir 2.468.688 espectador­s en la presentaci­ó del seu skin (personatge) de Fortnite. «No vaig plorar en directe, però una vegada vaig tancar la càmera em va saltar alguna llagrimeta. Serà d’aquí a uns anys quan realment en sigui conscient. La sensació és de no creure-s’ho», confessa Grefg sobre les seves emocions al fer història en un món que no para de créixer. Amb TheGrefg sent l’home rècord, la comunitat de Twitch compta amb altres estrelles com Ibai Llanos i Auronplay que estan liderant la revolució de l’streaming.

Aconseguir el rècord va ser conseqüènc­ia de l’elevada expectació que havia generat durant l’últim any l’arribada de la skin de TheGrefg. «El primer que vaig fer a l’acabar el directe va ser tuitejar la quantitat màxima d’espectador­s, i de seguida em vaig posar a veure les opinions de la gent sobre la skin.A l’haver-hi tanta gent veient una mateixa cosa, òbviament es van provocar opinions bones i dolentes, però la veritat és que el balanç va ser molt positiu». Grefg –la seva mare és de les poques persones que li diuen David– ha experiment­at durant aquests anys que no tot són fans. «Com més gent hi ha, hi haurà algú a qui no li agradi», explica el jove murcià. «Però quan hi ha tantíssima gent, aquells pocs que tiren hate tenen els altres en contra, i acaba fent que els que volen dir una cosa dolenta es cohibeixin una mica perquè la gent se’ls menja».

Per a molts, ha sigut la skin més esperada, amb una comunitat boja per aconseguir l’aparença de TheGrefg en el joc. Malgrat l’expectació, Grefg intenta evadir-se d’aquesta pressió i relata que davant una cita important, en la qual hi ha expectativ­es molt elevades, ell prefereix rebaixar-les. «M’agrada estar tranquil. Òbviament sempre esperes alguna cosa, però la meva expectativ­a era arribar a 300.000 espectador­s. Els meus millors desitjos eren arribar al mig milió».

Registres destrossat­s

En cap moment es podia imaginar que anava a destrossar d’aquesta manera qualsevol registre anterior, però una vegada va començar el directe, es va adonar de la realitat. «Quan quedaven encara dues hores per ensenyar la skin, el xat anava boig amb la quantitat de viewers. Cinc-cents mil. Sis-cents mil. Setcents mil. Allà ja m’ensumava que podia ser una bogeria. Però abans, ni de conya m’ho esperava».

Amb el vast nombre de seguidors que té, Grefg ha de pensar en tots els públics que escolten cada una de les seves paraules. «Tinc una obligació pedagògica. Sento que he de transmetre bons valors i coses positives. Quan de vegades em surt una partida malament i m’enfado, em poso a cridar i se’m pot escapar alguna paraulota. Però intento transmetre les virtuts i formes que jo crec que poden servir als nanos per a la seva vida i poden ajudar a formar-los bé com a persones».

Grefg també ha estat a l’altre costat de la pantalla, i comprèn perfectame­nt la seva audiència, especialme­nt els més joves. «Sembla mentida, però la gent ens pren molt seriosamen­t i al passar tantes hores amb nosaltres ens tenen com a referents. Ens poden prendre més seriosamen­t que a un professor o als seus propis pares, per molt fort que soni. Per això sento l’obligació de transmetre coses positives als nanos. Sé que moltes vegades em faran cas i poden aprendre de mi, de

«Sento que tinc una obligació pedagògica, que he de transmetre bons valors»

coses que m’hagin passat i els valors que els pugui transmetre».

I és que abans de triomfar com a TheGrefg, el David va créixer i es va inspirar en els seus ídols, com fan avui milers de nois amb ell. «Jo quan arribava de l’insti encenia el portàtil, em posava a veure gameplays de Willy del Modern Warfare 3 i la meva mare estava cridant-me per anar a dinar». Amb Willyrex va començar tot, i Grefg explica que ell, de manera carinyosa, l’anomena el pare de YouTube. «Va ser el primer de la comunitat espanyola que va pujar les seves partides a YouTube, fent gameplays, i molts ens hi vam inspirar». L’endemà de l’històric rècord de Grefg, va néixer la filla de Willyrex, un fet que simbòlicam­ent va semblar un traspàs de cicle.

 ??  ??
 ?? Instagram ?? David Cánovas, més conegut com a TheGrefg.
Instagram David Cánovas, més conegut com a TheGrefg.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain