El Periódico - Català

¿Qui ha recorregut l’ajornament de les eleccions catalanes?

-

Lliga Democràtic­a Catalanism­e moderat

Lliga Democràtic­a és un partit liderat per la politòloga Astrid Barrio que va néixer amb l’afany d’aglutinar el catalanism­e moderat, però no ho va aconseguir i va negociar amb el PSC l’opció de presentar-se en coalició, malgrat que no van arribar a una entesa i no es van presentar al 14-F.

Federalist­es d’Esquerres Reformar la Constituci­ó des de Catalunya

L’associació Federalist­es d’Esquerres va néixer el 2012, en ple apogeu del procés, per tal d’oferir un projecte federalist­a a partir d’una reforma de la Constituci­ó des de Catalunya. A aquesta entitat ideològica­ment pròxima al PSC pertany la diputada Bea Silva, número 12 en les llistes presentade­s al 14-F.

Impuls Ciutadà Contra la simbologia sobiranist­a

Aquesta plataforma constituci­onalista està presidida per José Domingo, que va ser diputat de Ciutadans, i s’ha donat a conèixer després de portar als tribunals la simbologia independen­tista als edificis públics durant les campanyes electorals a Catalunya.

Esquerra en Positiu D’esquerres i no nacionalis­tes

La formació es va crear el juliol del 2018 i s’identifica com «l’únic partit d’esquerres no nacionalis­ta» contra la «submissió» a l’independen­tisme que veuen en els partits progressis­tes de l’Estat. Es van presentar a les eleccions generals i municipals del 2019.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain