El Periódico - Català

Sánchez carrega contra el retard dels comicis

> «Catalunya necessita com més aviat millor un Govern amb plenes facultats», argüeix

- JUAN RUIZ SIERRA

Pedro Sánchez es va posicionar ahir en contra del retard de les eleccions al Parlament, que ara penja d’un fil a causa de la suspensió cautelar portada a terme el dia anterior pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. A falta que els magistrats resolguin sobre el fons de l’assumpte, una cosa que es preveu que passi entre avui i demà, el president del Govern va deixar clar que no comparteix l’ajornament, que la Generalita­t justifica amb les males dades epidemiolò­giques durant els últims dies.

El cap de l’Executiu va defensar la mateixa posició que el PSC, partit que igual com els empresaris i els sindicats van rebutjar portar els comicis, previstos per al 14 de febrer, al 30 de maig, com va aprovar el Govern amb el recolzamen­t de gairebé totes les forces polítiques, independen­tistes i no independen­tistes.

Fins ara, el Govern central, que en privat atribueix la decisió d’ajornar els comicis a la por de la resta de candidatur­es a l’empenta de Salvador Illa, aspirant dels socialiste­s catalans, havia posat pegues a la suspensió electoral per motius jurídics, ja que existeix un buit legal entorn d’aquesta qüestió. Sánchez, que no s’havia posicionat sobre això, va entrar de ple en el terreny polític, posant el focus en el fet que el retard s’ha acordat sense «consens» i que l’actual Govern està «esgotat».

Els objectius

«¿Quin és l’objectiu ara mateix de qualsevol govern? El primer és vacunar. El segon, la recuperaci­ó. Catalunya té una gran oportunita­t per erigir-se com un dels territoris situats a l’avantguard­a de la recuperaci­ó del nostre país. Però per serho necessita al més aviat possible un Govern amb plenes facultats i competènci­es», va assenyalar Sánchez durant un acte sobre els fons europeus organitzat per l’Agència Efe.

«El que m’agradaria és que aquesta crisi de governabil­itat es resolgués com més aviat millor, que els catalans puguin elegir un Govern que abordi la recuperaci­ó amb plenes competènci­es. Desgraciad­ament, la decisió del Govern no ha comptat amb el consens dels partits, ha acabat en el tribunal superior de justícia i el que hem de fer ara és assumir la decisió que prengui el tribunal», va concloure el president.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain