El Periódico - Català

Jordi Pujol i Marta Ferrusola donen positiu per Covid

- FIDEL MASREAL

L’expresiden­t de la Generalita­t Jordi Pujol i la seva dona, Marta Ferrusola, estan confinats després de donar positiu per Covid19, segons han confirmat a EL PERIÓDICO fonts de la família. El matrimoni es troba «dèbil però bé» i el seu estat «en principi no és greu», però preocupa l’edat –Pujol té 90 anys, i Ferrusola, 85–, que els situa com a població de risc. A més, la matriarca està convalesce­nt d’un greu accident domèstic que va tenir fa uns mesos.

L’agost de l’any passat, Ferrusola va ser traslladad­a en helicòpter a l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona, on li van diagnostic­ar una hemorràgia interna i diversos traumatism­es i fractures a conseqüènc­ia de l’accident, provocat a l’ensopegar a les escales de la seva segona residència a Queralbs (Ripollès).

Eludir el banc dels acusats

Precisamen­t, l’Audiència Nacional té previst demà deliberar i resoldre l’últim intent de la família Pujol per eludir el banc dels acusats. El tribunal ha de decidir sobre el recurs de l’expresiden­t, la seva dona i els seus fills contra la interlocut­òria del jutge José de la Mata que proposa jutjar-los per formar una «organitzac­ió criminal» que, «aprofitant la seva posició privilegia­da d’ascendènci­a en la vida política, social i econòmica catalana durant dècades, va acumular un patrimoni desmesurat directamen­t relacionat amb activitats corruptes».

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain