El Periódico - Català

El Regne Unit bat un altre rècord de morts per Covid amb 1.820 en un dia

- BEGOÑA ARCE

La paraula rècord ha adquirit un significat macabre al Regne Unit. Des de fa setmanes, al caure la tarda, arriba la xifra fatídica de morts per coronaviru­s, xifra que supera l’anterior i qualsevol de les hagudes des que va començar la pandèmia. Ahir va tornar a passar, amb 1.820 morts. Un altre rècord de víctimes mortals en un sol dia. El nombre total de defuncions arriba a les 93.290, el més elevat dels països a Europa i el cinquè pitjor del món.

El nombre d’hospitalit­zats també augmenta constantme­nt i supera els 39.000 per primera vegada. Els hospitals britànics semblen una «zona de guerra», va declarar l’assessor científic del Govern, Patrick Wallance. La situació és «molt molt dolenta en aquest moment» i «existeix una enorme pressió», va assenyalar; una cosa que corroboren les dramàtique­s imatges en serveis de cures intensives que ha mostrat la BBC en els últims dies per conscienci­ar els ciutadans. La sanitat pública està en una situació límit i el pitjor encara no ha arribat.

L’única dada esperançad­ora és el descens constant de nous contagis. Ahir van ser 38.905, és a dir, 8.620 menys que la setmana passada. Fa pocs dies eren uns 60.000. Les autoritats creuen que es comencen a notar els efectes del tercer confinamen­t a tot el país, inclòs el tancament de les escoles, que a Anglaterra almenys es podria prolongar fins a Setmana Santa.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain