El Periódico - Català

Itàlia estudia demandar Pfizer pel retard en l’entrega de vacunes

- IRENE SAVIO

El front obert per Pfizer amb la seva decisió de retardar i reduir unilateral­ment l’entrega de vacunes a diferents països europeus corre el risc de dirimir-se als tribunals. El comissari per a la gestió de la pandèmia a Itàlia, Domenico Arcuri, ha anunciat que Roma està analitzant «accions legals» contra el laboratori nord-americà pels retards en l’entrega de centenars de milers de dosis anteriorme­nt destinades al país.

El programa comunicat per Pfizer «ha sigut àmpliament incomplert», va dir un portaveu d’Arcuri a EL PERIÓDICO. I va afegir que, a causa d’això, diverses regions estan suspenent el subministr­ament de la primera dosi i s’estan centrant a inocular la segona dosi al personal mèdic i als avis de les residèncie­s que ja van rebre la primera. Aquest és el cas del Laci, la regió la capital de la qual és Roma, que ahir va comunicar la suspensió del subministr­ament de la primera dosi «per a aquesta setmana i la vinent». Amb això, a nivell nacional, s’espera que la decisió de Pfizer generi almenys una setmana de demora en l’inici de la vacunació de les persones de més de 80 anys.

Indignació

Segons el diari italià La Stampa, Pfizer va anunciar divendres passat la cancel·lació de l’enviament a Itàlia de 165.000 unitats, i a més ha acumulat diversos retards per a l’entrega de les restants 294.000 del total d’unes 500.000 dosis setmanals, la xifra pactada.

La maniobra del laboratori ha desencaden­at una onada d’indignació a Itàlia que arriba després que el país aconseguís bons resultats per la seva rapidesa en subministr­ar la vacuna, des que va començar la seva campanya el 27 de desembre.

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain