El Periódico - Català

Alta seguretat per als membres de les meses

El sorteig dels components dels més de 8.000 punts de votació ja s’ha celebrat. Els ajuntament­s han comunicat el resultat als 75.000 elegits i, juntament amb la notificaci­ó, els han fet arribar una guia amb mesures per protegir-se del coronaviru­s.

- J. R.

14 de febrer. 8 hores. Titulars i suplents de les meses electorals s’hauran de personar al local i la taula indicats. A tots ells se’ls mesurarà la temperatur­a, que haurà de ser inferior a 37,5 graus sense prendre antitèrmic­s. Si és superior, hauran d’anar a urgències per realitzar una valoració i rebre el correspone­nt informe mèdic. No està clar si tindran tests d’antígens a la seva disposició.

Més enllà dels típics manuals sobre el tràmit electoral, hi haurà díptics amb consells sanitaris i una guia per portar una EPI d’alta seguretat com la dels sanitaris de 19 a 20 hores, en la franja en la qual es recomana el vot als que estan en quarantena –positius per Covid-19 i contactes estrets–. S’hauran de posar els vestits a les 18.40 hores i fins a les 19 hores per torns, i quedaran sempre dos membres en custòdia de l’urna i per poder continuar amb el procés electoral.

Per a la resta de la jornada, la Generalita­t entregarà quatre mascaretes quirúrgiqu­es a cada membre de la taula, un tapaboques FFP2, una pantalla facial i guants d’un sol ús per efectuar l’escrutini, així com gel hidroalcoh­òlic. Els membres de les meses hauran de mantenir la distància d’1,5 metres; i de 2 metres entre meses. Es desinfecta­ran de manera constant aquestes zones, i els punts de votació es mantindran ventilats amb les portes i finestres obertes.

Els responsabl­es de seguretat sanitària es distribuir­an pel col·legi electoral controlant l’accés ordenat dels votants, organitzan­t les cues –que s’hauran de formar a l’exterior– i custodiant el flux d’electors per garantir el compliment de les mesures sanitàries. Els votants només es retiraran momentània­ment la mascareta en cas que el personal de la taula ho requereixi per identifica­r-los amb el DNI, que es dipositarà en una safata per evitar el contacte.

Grups vulnerable­s

¿I si formo part d’un col·lectiu de risc? Els grups vulnerable­s – amb malaltia cardiovasc­ular o pulmonar crònica, diabetis, insuficièn­cia renal crònica, immunodepr­essió, càncer en fase de tractament actiu, malaltia hepàtica crònica greu, obesitat mòrbida, embaràs i més grans de 60 anys– poden recórrer el seu nomenament com a membre de la mesa electoral davant la Junta Electoral fins al 30 de gener.n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain