El Periódico - Català

Vivendi entra a Prisa al comprar el 7,6% en mans d’HSBC

> El grup francès paga uns 50,5 milions al banc britànic, que n’era el propietari, per la conversió de deute en accions

- EL PERIÓDICO EL PERIÓDICO

Nou moviment en la guerra accionaria­l pel control de Prisa. El grup francès de mitjans, telecomuni­cacions i entretenim­ent Vivendi va anunciar ahir la compra al banc britànic HSBC d’un 7,6% de la companyia espanyola propietàri­a d’El País, la cadena SER i l’editorial Santillana per uns 50,5 milions d’euros. Segons algunes informacio­ns, la seva aspiració és arribar al 10% i comptarà amb un lloc en el consell. La firma gal·la arriba de la mà del fons Amber Capital, principal accionista de l’empresa amb un 29,83% del capital i que lidera un grup de propietari­s enfrontat pel seu control amb un altre grup encapçalat pel Santander.

L’operació arriba setmanes després que Joseph Oughourlia­n, empresari francès fundador d’Amber, provoqués la destitució de l’anterior president de Prisa, Javier Monzón, encimbella­t al càrrec pel banc presidit per Ana Botín i que l’executiu gal ha substituït de manera provisiona­l. Amber i Vivendi ja són socis en altres empreses, com el grup gal Lagardère. Vivendi també té relació amb Telefónica, propietàri­a del 9,4% de Prisa i alineada amb Amber en els últims temps.

«L’estratègia de Vivendi té sinergies

Taurus Group inicia la construcci­ó d’un nou centre d’operacions, de 15.000 metres quadrats, a Oliana (Alt Urgell), que s’afegiran als 20.000 actuals. Amb una inversió de 4 milions d’euros, el grup consolida molt clares amb el full de ruta elaborat per Prisa, que implica el desenvolup­ament de serveis de subscripci­ó educativa, així com continguts de notícies i entretenim­ent, i una sòlida aposta per la digitalitz­ació dels seus productes i marques», va apuntar la companyia francesa en un comunicat.

HSBC va entrar en el capital de Prisa el 2011 amb un 3,2% com a conseqüènc­ia de la conversió la seva estratègia internacio­nal i consolida Oliana com a hub logístic per proveir el mercat europeu. La seva posada en marxa serà una injecció a l’economia de la comarca.

Aquesta ampliació suposa duplicar la seva capacitat actual d’emmagatzem­ament i arribar als 48.000 palets, cosa que permetrà en accions de préstecs que havia concedit a la firma, a causa de les dificultat­s financeres de la companyia per tornar-los. El banc va arribar a tenir un 14,4% dels títols el 2017, si bé posteriorm­ent va anar reduint la seva posició. L’entitat s’ha desfet ara del 7,89% que li quedava mitjançant una col·locació accelerada (una espècie de subhasta) entre inversors profession­als per uns 52 milions.

ngestionar més de 1.000 productes diferents de marques com Taurus, Solac, Black+Deckert TM , Mycook, Casals i Minimoka. Dins del pla industrial 4.0 de la companyia, aquest nou centre logístic estarà dotat amb un sistema d’intel·ligència artificial d’autogestió, pel qual totes les referèncie­s estaran monitoritz­ades amb radiofreqü­ència i sistemes de control online que maximitzar­an l’eficiència a tot el procés de la cadena de distribuci­ó. L’empresa preveu que el nou centre estigui operatiu abans de l’acabament d’aquest any.

Els portaveus del grup han anunciat la inversió per crear aquest hub logístic junt amb el conseller d’Empresa i Coneixemen­t, Ramon Tremosa, que ha visitat les instal·lacions.

n

 ?? El Periódico ?? Seu de Vivendi.
El Periódico Seu de Vivendi.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain