El Periódico - Català

Les mesures restrictiv­es

-

i el Japó). I el primer a plantejar obertament uns Jocs diferents i sense l'essència, sense la salsa, del públic no ha sigut ningú altre que Pound. En aquesta via treballen ara els responsabl­es de la cita olímpica estiuenca.

Si s'ha disputat una Champions a porta tancada, si no hi ha hagut espectador­s ni a les grades dels circuits, ni a les metes del Tour, i només uns quants aficionats asseguts a Roland Garros, quan semblava que la crisi sanitària començava a remetre, ja no resulta estrany que si se celebra la pròxima cita olímpica (del 23 de juliol al 8 d'agost) es faci amb tots els escenaris buits, i podrien arribar a ser uns Jocs exclusivam­ent retransmes­os per televisió i amb els 11.000 atletes participan­ts vivint en una bombolla que els aïllarà del món exterior.

Per això cobra especial importànci­a un altre comentari de Pound: «És bonic tenir espectador­s, però no imprescind­ible». ¿El veto del públic serà l'única mesura? Perquè ja són moltes les veus que advoquen per la cancel·lació, estimulade­s ahir pel diari The Times, fins i tot amb el seu tebi desmentime­nt posterior.

El Japó està en alerta per la Covid 19. Hi ha diversos departamen­ts, entre els quals el de Tòquio, en estat d'emergència. Però el temor s'orienta més cap a un contagi que arribi de l'exterior que a les mateixes xifres de la infecció en territori japonès, preocupant­s, sí, però allunyades dels dramàtics números que castiguen Europa. Al Japó el màxim diari d'infectats no ha superat aquest mes els 2.500.

Per ara, les restriccio­ns previstes només afecten els esportiste­s. Es vol evitar que hi hagi una vila olímpica excessivam­ent massificad­a. Els atletes participan­ts hauran de fer una miniquaran­tena de cinc dies abans de competir i hauran d'abandonar el Japó, com a màxim 48 hores després d'acabar la participac­ió. Ni podran quedar-se al país de turisme ni tampoc sortir de la vila olímpica, al marge de l'entrenamen­t o la competició. Per si no fos prou, s'hauran de sotmetre cada tres o cinc dies a proves PCR, amb habituals preses de temperatur­a i sense que, per ara, estigui programada, per les dificultat­s actuals que implica la falta de dosis a nivell mundial, la vacunació massiva de tots els participan­ts. «Farem els Jocs però prenent les mesures sanitàries necessàrie­s», va reiterar ahir Seiko Hashimoto, ministra encarregad­a del certamen, en declara

 ??  ?? Imatge de la ciutat de Tòquio amb l’estadi olímpic en primer pla.
Imatge de la ciutat de Tòquio amb l’estadi olímpic en primer pla.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain