El Periódico - Català

La pena màxima del Barça

Koeman s’irrita per tants penals fallats i no entén aquesta ineficàcia

- MARCOS LÓPEZ

No és gens habitual tenir dos penals en un partit. Tampoc ho és que siguin forçats pels centrals d'un equip en lloc dels davanters. I encara és menys habitual que els porter pari els dos xuts. Al Barça de Koeman li va passar tot això en una nit agònica a Cornellà que va estar a punt de costar-li un greu disgust veient-se fora de la Copa per tanta ineficàcia des dels 11 metres. Els blaugrana no dominen l'art de tirar penals i això ha provocat la irritació pública del seu entrenador.

No és gens habitual que Koeman, tot i que sempre projecta transparèn­cia i contundènc­ia en les seves paraules, elevi el to de veu per denunciar aquesta pena màxima que ofega el Barça. Una condemna per la qual han anat desfilant diversos jugadors començant per Messi, tot i que és el més eficaç. El capità ha marcat cinc dels sis penals que ha tirat. A partir d'allà, la llista de jugadors desafortun­ats no para d'augmentar.

/A BRAITHWAIT­E, PJANIC, DEMBÉLÉ... Cornellà van arribar al cas més extrem. Dos penals, tots dos provocats per defenses (el primer sobre Araújo; el segon, sobre Lenglet), dos futboliste­s diferents, dos errors. I Koeman va esclatar. «Tenim jugadors que poden marcar de penal», va argumentar el tècnic apel·lant a la qualitat i sobretot el caràcter que han de tenir per resoldre aquestes accions. «No sé, de debò, què està passant», va afegir, desconcert­at.

No hi ha explicació futbolísti­ca argumentad­a. Pjanic el va tirar a la dreta, repetint la fórmula que feia en la seva època a la Juventus. I Ramón Juan, el porter que es va convertir en

 ?? FC BARCELONA ?? Ilaix Moriba parla amb Koeman, ahir, després del seu debut a Cornellà amb el primer equip.
FC BARCELONA Ilaix Moriba parla amb Koeman, ahir, després del seu debut a Cornellà amb el primer equip.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain