El Periódico - Català

Quarantena sota vigilància

El Regne Unit estudia dures mesures per obligar els visitants a complir l’aïllament obligatori. Segons un document filtrat, el Govern va arribar fins i tot a considerar l’ús d’una polsera electrònic­a.

- BEGOÑA ARCE

El Regne Unit està estudiant el tancament de les fronteres per frenar l’entrada de noves soques de coronaviru­s, del Brasil i Sudàfrica principalm­ent, mentre analitza mesures draconiane­s per obligar els viatgers internacio­nals a complir la quarantena, com l’internamen­t en hotels sota vigilància. D’acord amb un document del Ministeri de l’Interior filtrat pel diari The Guardian, es va arribar a considerar l’ús d’una polsera electrònic­a per controlar els moviments dels que arriben al país. Aquesta opció va ser descartada per motius legals i pel perill de saturació del mateix sistema de seguiment.

El ministre de Medi Ambient, George Eustice, va reconèixer ahir que el tancament de les entrades al país s’està sospesant. «Sempre revisem constantme­nt aquests assumptes. En aquest moment preocupa el nombre de variants mutants», va declarar a Sky News. L’assumpte es podria decidir la setmana vinent.

Negociació amb hotels

Les autoritats britànique­s estarien ja en converses amb el grup Marriott i el de Holiday Inn per utilitzar els seus hotels als aeroports i acomodar allà durant la quarantena els viatgers forans. La factura per als clients forçosos pot ser de milers de lliures. L’objectiu és mantenir-los agrupats i vigilats als hotels, com ja s’ha fet a Austràlia i Nova Zelanda. Una altra possibilit­at que s’estudia és obligar a l’arribada a baixar una aplicació que controlari­a els moviments durant la quarantena, sistema utilitzat a Polònia.

L’aïllament és també un problema econòmic. Alguns estudis mostren que no tots els ciutadans que donen positiu compleixen l’ordre de quedar-se a casa, perquè no es poden permetre perdre 10 dies de salari. El govern estudia la possibilit­at d’atorgar una ajuda de 500 lliures (560 euros) a tots els contagiats per compensar les pèrdues salarials. Un recent estudi de la University College de Londres va revelar que més d’una tercera part dels contagiats no s’aïlla quan té símptomes i menys de la meitat amb símptomes es fa un test.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain