El Periódico - Català

Endolla BCN, augment abusiu

- Javi Pardo

Fa uns dies tots els usuaris d’Endolla Barcelona vam rebre una notificaci­ó amb les noves tarifes per a l’ús dels carregador­s públics de la xarxa Endolla, operatives a partir del dia 18. Aquestes tarifes són abusives per a una xarxa pública de carregador­s que està orientada a promoure l’ús dels vehicles elèctrics a la ciutat, i fa fora els usuaris de vehicles endollable­s com el meu. Un PHEV (cotxe híbrid endollable) amb una bateria de 8,9 kWh com el meu Kia Niro PHEV, per a uns 45 km d’autonomia ha de pagar uns 4,3 euros. Per fer 100 km costa gairebé 9 euros: a un cotxe dièsel que consumeix 6 litres als 100 li surt més barat.

Ens obliguen a cremar gasolina en ciutat en lloc d’afavorir que puguem carregar els nostres cotxes de manera barata i baixar la contaminac­ió. Aquesta és la política de l’ajuntament per promoure l’ús de cotxes elèctrics. Segons informa Endolla als seus correus, serveix per no distorsion­ar el mercat i mantenir la xarxa de carregador­s, però cobren les càrregues lentes que utilitzem els

PHEV i BEV petits a preus de càrrega ràpida, i les càrregues ràpides a preus altíssims per a carregador­s ja no tan ràpids com els actuals. Operadors com Cargacoche­s, Iberdrola i d’altres cobren 0,30 euros el kWh en càrrega ràpida, fins i tot tres vegades més veloç que la d’Endolla i 0,20 en càrrega lenta per a vehicles de càrrega lenta, obtenint beneficis. ¿Com s’explica això?

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain