El Periódico - Català

El Govern tindrà sis mesos per decidir sobre l’opa a Naturgy

> El fons australià IFM, que ofereix 5.060 milions pel 22,7% del capital, confia a tancar l’operació abans de l’estiu

- AGUSTÍ SALA EL PERIÓDICO

Sis mesos. Aquest és el termini del qual disposarà el Govern per determinar si avala o veta l’oferta de compra (opa) del 22,7% de Naturgy pel gegant australià IFM, un fons especialit­zat en infraestru­ctures. El grup promotor de l’oferta calcula que pot tenir tancada l’operació, que supedita a obtenir almenys el 17% del capital, abans de l’estiu.

IFM no ha fet arribar encara la seva proposta a l’Executiu, que, partint d’un reial decret llei aprovat durant l’anterior estat d’alarma, pot vetar les compres de més del 10% del capital d’empreses considerad­es de sectors estratègic­s per part d’inversors extracomun­itaris. Al seu torn disposa d’un mes per demanar l’autoritzac­ió a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) amb els detalls de l’oferta, juntament amb el fullet, tot i que probableme­nt la presentara­n «abans, d’aquí a uns 15 dies», segons fonts pròximes a la companyia.

Una vegada complert el tràmit haurà de presentar la seva oferta detallada davant la direcció general de Comerç i Inversions del Ministeri d’Indústria que, posteriorm­ent, haurà de remetre un informe al Consell de Ministres, que és el que haurà de prendre una decisió fins a sis mesos després d’haver rebut la

CaixaBank ha obtingut la puntuació més alta del món a l’índex d’Igualtat de Gènere de Bloomberg 2021, que integra les companyies més compromese­s amb la igualtat de gènere en àmbit internacio­nal. proposta. Aquest pas és preceptiu abans que la CNMV autoritzi l’opa.

La d’IFM és la primera opa que es produeix d’una companyia cotitzada considerad­a estratègic­a des que es va aprovar la norma que limita les inversions en aquests casos. Suposa, per tant, una prova de foc per a l’Executiu.

En principi l’oferta sobre el 22,7% del capital per 5.060 milions està dirigida als accioniste­s minoritari­s. Abans de llançar-la, Per primera vegada, l’entitat presidida per Jordi Gual i dirigida per Gonzalo Gortázar es converteix en líder absolut del GEI (sigles en anglès del Gender Equality Index).

Per a Gortázar, obtenir la màxima puntuació en aquest índex de referència en àmbit mundial «suposa un reconeixem­ent

IFM va comunicar les seves intencions als principals accioniste­s. Els fons CVC, que participa amb una societat juntament amb el grup March; i GIP, amb el 20,72% i el 20,64%, respectiva­ment, van decidir que no acudiran a l’oferta.

Per la seva part, Criteria, el hòlding de participac­ions de La Caixa, la primera accionista amb el 24,4%; no va manifestar les seves intencions, segons fonts pròximes a IFM.

nal nostre compromís per la igualtat i la diversitat», que són part essencial de la cultura de CaixaBank». Manté que continuara­n «treballant amb el compromís de ser un referent, fomentant la inclusió i la participac­ió amb mesures equitative­s i promovent projectes que impulsen la igualtat en tots els àmbits de la societat». «Aquest compromís és un repte que afrontem amb il·lusió, esforç i aprenentat­ge continu», afegeix.

L’índex ha valorat especialme­nt les iniciative­s internes i externes de CaixaBank per potenciar la igualtat de gènere, les mesures de conciliaci­ó familiars, el percentatg­e de dones promociona­des i el pla d’acció de CaixaBank per impulsar el lideratge femení, entre d’altres.

n

 ?? Eduardo Parra / Europa Press ?? Un operari neteja una vidriera a la seu de Naturgy, a Madrid.
Eduardo Parra / Europa Press Un operari neteja una vidriera a la seu de Naturgy, a Madrid.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain