El Periódico - Català

Londres es vol adherir al tractat transpacíf­ic després del Brexit

- B. A.

Un mes després d’entrar en vigor el Brexit, el Regne Unit ha demanat la seva adhesió al tractat comercial transpacíf­ic, integrat per 11 països entre els quals hi ha el Japó, Austràlia, el Canadà, Xile, Mèxic i el Perú. «Volem col·locar-nos al cor d’algunes de les economies de més creixement del món», va assenyalar la ministra britànica de Comerç Internacio­nal, Liz Truss. La futura integració en el tractat «contribuir­à a impulsar la recuperaci­ó basada en l’exportació i els llocs de treball al Regne Unit, i aportarà més oportunita­ts de comerciar amb nacions del Pacífic que creixen ràpidament», va afegir. Truss va aprofitar per destacar que, a diferència del que passa amb la Unió Europea, aquest tractat «no requereix que el Regne Unit cedeixi el control sobre lleis, fronteres o diners». Les negociacio­ns amb el bloc tindran lloc al llarg d’aquest any.

«Estem forjant noves associacio­ns que portaran enormes beneficis econòmics per als britànics», va assenyalar Boris Johnson en un comunicat, en el qual va tornar a presumir de l’«ambició» britànica de fer negocis amb el món sencer i convertir-se en «campió entusiasta del lliure comerç global».

El Tractat Integral i Progressis­ta d’Associació Transpacíf­ic (CPTPP) és la nova variant de l’Acord d’Associació Transpacíf­ic (TPP) del qual Donald Trump va retirar els EUA després d’arribar al poder. Encara no està clar què farà Joe Biden al respecte.

n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain