El Periódico - Català

¿Qui em deixa el seu vot?

- Silvio Ajmone.

¡Sisplau, que algú em deixi el seu vot! Soc italià, visc a Barcelona des de fa 20 anys i durant el mateix període he pagat impostos a Hisenda, com passa amb tot aquell assalariat que no pot moure el seu domicili a Andorra per eludir-ho.

Vaig arribar aquí en temps en què es deia la frase «tothom qui viu i treballa a Catalunya és català» i d’aquesta manera m’he sentit des d’aleshores. Aquí m’he integrat, he après dos idiomes que domino, he format una família, m’he hipotecat i he viscut intensamen­t la vida social i política d’aquests anys. Després dels fets de la Declaració Unilateral d’Independèn­cia (DUI), vaig demanar la nacionalit­at espanyola el gener del 2018 (encara en tràmit) i després dels disturbis que es van esdevenir després de la sentència als líders del procés em vaig inscriure al PSC, que és el partit que més combrega amb els meus ideals socials i econòmics: el sentiment identitari català (l’espanyol no m’interessa, soc contrari a la independèn­cia per raons racionals i no d’estómac).

Estic a favor d’una Espanya federal. Sempre m’ha agradat Miquel Iceta (amb qui comparteix­o aniversari i orientació sexual) per la seva dialèctica i intel·ligència, però l’aposta per Salvador Illa em sembla molt encertada. A l’exministre de Sanitat el denigren com a tecnòcrata, quan és just el que necessitem ara.

Ja sabeu el que penso i el que votaria el 14-F. Com que jo no puc fer-ho, ¿hi ha algun indecís que vulgui votar en el meu lloc? És l’única manera com puc votar. Gràcies.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain