El Periódico - Català

«Necessitem un president»

«La Copa –reitera Koeman– és el camí més curt per guanyar alguna cosa». La visita d’avui a Granada marcarà el futur immediat de l’equip en uns quarts a partit únic. L’entrenador també reclama lideratge en un club caòtic.

- MARCOS LÓPEZ

Perdut el primer títol de la temporada, la Supercopa d’Espanya, el Barça arriba avui a una altra final, camuflada, això sí, sota l’epígraf dels quarts de la Copa del Rei davant el Granada. El torneig «més curt», com recorda Koeman des de fa una setmana, «per guanyar alguna cosa». Els blaugranes necessiten derrotar l’equip andalús aquesta nit per continuar avançant en aquesta ruta per festejar alguna cosa. Ruta molt més senzilla que la Lliga (l’Atlètic es troba 10 punts per davant i un partit menys) i que la imminent Champions, en què el PSG de Neymar i Mbappé és una temible amenaça (arriben el 16 al Camp Nou) per a un Barça decadent. Tan decadent que encara no té president, una cosa que resulta essencial per al dia a dia –no han arribat fitxatges d’hivern– i és fonamental per al futur.

Koeman val per a tot. Primer, per entrenar. La seva principal funció. Per a això el va fitxar Bartomeu, desesperat com estava després del fracàs en l’acomiadame­nt de Valverde, a meitat de temporada, i la desastrosa elecció de Setién, que va acabar en el tràgic 2-8 de Lisboa. Exerceix, també, de portaveu en un club que no té discurs ni cap relat. Està tan foradat que en només 48 hores s’han filtrat dos documents: l’informe de la secretaria tècnica per avalar el frustrat fitxatge d’Eric García i el contracte de Messi, la seva estrella i far, exposat a ulls del món.

Situació de debilitat

Koeman sabia on venia. El que no intuïa, potser, és la tremenda situació de debilitat que escanya el Barça. Ha estat més temps sense president (avui ja són 100 dies) que amb Bartomeu (només van coincidir 70 dies). «¿Portaveu? No m’importa ser-ho, però necessitem un president. Un club com el

«¿Portaveu? No m’importa ser-ho, però no pot ser que no es tingui president. S’ha de planificar el futur d’aquest gran club» «És absurd que faci dies que estigueu amb allò de Messi. L’equip i Messi han respost com a mi m’agrada. Defensaré els meus jugadors i el club» RONALD KOEMAN. ENTRENADOR DEL BARÇA

El tècnic ja fa 100 dies que no té dirigent i amb Bartomeu tan sols en va estar 70

Barcelona no pot ser que no tingui president. Veurem qui serà, sobretot per planificar el futur d’aquest gran club», va remarcar el tècnic.

L’excel·lent coneixemen­t que té del Barça li ha permès anar esquivant tota mena de dificultat­s. Fins i tot d’aquelles procedents de l’«intorno», com ho va qualificar al seu dia Txiki Begiristai­n, secretari tècnic amb Laporta (2003-10). «Sempre hi ha gent de fora que té amics dins, però jo, com a entrenador, defensaré els meus jugadors i el club de filtracion­s com les de Messi. Com ja vaig dir l’altre dia, està feta amb mala intenció», va afirmar encara amb to irat.

Per això li va agradar la reacció del Barça davant l’Athletic. «És una cosa absurda que faci tres o quatre dies que estigueu amb això de Messi. L’equip i Leo han respost de la manera que més m’agrada», va comentar Koeman, que assumeix que aquests atacs externs han pogut afavorir la cohesió del grup. «El de fora sempre pot forçar un vestidor a ser més fort com a plantilla en els moments delicats».

Amb Busquets i Dest

El Granada emergeix aquesta nit com un nou obstacle per a un equip que es va redreçar a la Lliga, amb cinc victòries consecutiv­es, però necessita títols per donar-li temps a Koeman. I, per descomptat, al club. I al president que arribi (sigui Laporta, Font o Freixa) el pròxim 7 de març. El tècnic recupera Dest, superades les seves molèsties musculars; rescata Busquets, després de la seva sanció a la Lliga; descarta Junior Firpo, i s’encomana, de nou, a Messi, a l’enfadat Messi per escurçar etapes cap a la Copa. No té nom de final. Però ho és.

 ??  ?? Koeman, assegut a la banqueta de l’estadi
Los Cármenes, al partit de Lliga disputat contra el Granada el 9 de gener.
Koeman, assegut a la banqueta de l’estadi Los Cármenes, al partit de Lliga disputat contra el Granada el 9 de gener.
 ??  ??
 ?? Jorge Guerrero / AFP ??
Jorge Guerrero / AFP

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain