El Periódico - Català

Servei lamentable

- Pol Amat

Ja fa temps de la degeneraci­ó del servei de tren. Ara és la vaga de zel, però ja fa temps que quan no és una cosa és la següent: incidèncie­s, alteracion­s, retards... A Rodalies no hi ha revisors ni control, i això es tradueix en una incomodita­t cada vegada més gran per viatjar: incivisme, brutícia, insegureta­t, altaveus i música a tot drap, gent fumant, peus a sobre dels seients i una enorme quantitat de persones sense pagar. És increïble quanta gent no paga, a mi em fa mal el cor pagar i tot. Això a Rodalies.

Fins fa poc els Regionals tenien revisor. En dos dies he agafat quatre trens Regionals, dos de la línia de Girona i dos de la línia de Lleida. A Girona, cap revisor fins a Flaçà, desenes i desenes de persones sense pagar. Vaig veure una revisoraqu­e només feia un vagó. Els altres, gratis. També, tenint en compte que no hi ha estacions en gaires llocs, ni volent es pot pagar. A Lleida, un viatge gratis perquè no ha passat ningú i, en el segon cas, van passar només una vegada. Tots els que han pujat després, també gratis. Només en dos dies de tren centenars de persones sense bitllet. A més són els que més molesten. Hi ha nois que es fan amos dels combois i bloquegen les portes per esperar algú.

Lamentable el servei, la malaptesa i la poca dedicació de molts treballado­rs i revisors. A ells els és igual. Em pregunto què fan quan es passen pràcticame­nt tot el temps enclosos a la cabina amb els maquiniste­s. Suposo que conversar, de cobrar ho faran igual. Quina llàstima.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain