El Periódico - Català

ERC alerta de la «complicita­t» del PSC amb Vox i vol una gran mobilitzac­ió

- XABI BARRENA

El presidenci­able d’ERC, Pere Aragonès, va cridar ahir, a Barcelona, a la mobilitzac­ió de l’electorat independen­tista després de veure que «el PSC està blanquejan­t l’extrema dreta»: «L’única manera d’evitar que els vots de Vox decideixin quin serà el futur president és una victòria incontesta­ble d’ERC». Aragonès va retreure, fins i tot, al PSC la seva complicita­t amb el partit de Santiago Abascal a l’assenyalar que «al feixisme se’l combat, no es mercadeja amb els seus vots».

Aragonès va acusar també el PSC d’haver sigut els que es van posar en contacte amb Manuel Valls perquè, amb els seus vots, evités que «hi hagués un alcalde de Barcelona independen­tista i d’ERC». El coordinado­r d’ERC, per cert, va asseverar que la querella que el mateix Valls ha interposat contra ell, per titllarlo de xenòfob, no el «farà callar»

«I els que segueixen amb el missatge que farem un tripartit», amb referència a un dels missatges habituals de Junts, «ho fan només per desgastar». Perquè amb el PSC, res de res» va asseverar Aragonès, que va tornar a demanar al puigdemont­isme «que no s’equivoqui d’enemic».

Les crítiques de Rufián

Gabriel Rufián, en la seva intervenci­ó, va percudir pel mateix flanc. Com també ho va fer Roger Torrent. El diputat al Congrés va afirmar que «el candidat de Vox, del seu bloc, del bloc del 155, és Illa com fa quatre anys va ser Inés Arrimadas». I és que, per al republicà, «Illa no existeix, són els jutges». Es va endinsar en les crítiques al PSC, del qual va afirmar que «han anat de Pasqual Maragall a Ortega Smith». I va acabar amb una pregunta la seva intervenci­ó: «¿Algú dubta que, si han d’acceptar els vots de Vox per accedir a la Generalita­t, ho faran?».

Al matí, al Camp de la Bota, escenari de centenars d’afusellame­nts franquiste­s després de la Guerra Civil, Aragonès va presentar un decàleg amb què «confrontar l’extrema dreta».n

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain