El Periódico - Català

Cañete exhibeix programa i suports per presidir Pimec

> L’actual secretari general de la patronal fitxa l’empresària i exdirectiv­a del Barça Maria Teixidor per a la seva candidatur­a

- GABRIEL UBIETO

Antoni Cañete va presentar ahir públicamen­t la seva candidatur­a per ser el pròxim president de Pimec. L’actual secretari general va exhibir projecte i equip en la formalitza­ció de la seva postulació, avalada pel sortint president Josep González i que s’enfrontarà a l’independen­tista Pere Barrios, d’Eines Pimec. L’actual secretari general va anunciar el fitxatge per a la seva potencial junta directiva de l’empresària i exdirectiv­a del Barça Maria Teixidor i manté en la seva llista diversos pesos pesants de l’actual cúpula de la patronal.

Davant l’estelada i la proposta de suprimir Foment del Treball del mapa patronal català que va esgrimir Pere Barrios en la seva presentaci­ó, Cañete aposta per vendre un projecte centrat exclusivam­ent en les pimes i de caràcter conciliado­r. «Hi ha persones que venen amb interessos diferents i entren en les institucio­ns per instrument­alitzar-les. [...] Jo vinc amb les idees clares de quin és l’objectiu social de la institució», va declarar.

La proposta de junta directiva l’anirà revelant progressiv­ament, però la seva principal incorporac­ió és l’empresària Maria Teixidor, exdirectiv­a del FC Barcelona. Sobre els avals, Cañete va manifestar que no tindrien «cap problema en trobar-los» i va descartar qualsevol ajornament electoral, tal com va demandar el seu rival. Els candidats han d’aconseguir abans del 12 de febrer 100 avals, sobre un cens de 130.000 associats a Pimec, i presentar 40 persones per integrar la junta directiva.

Alguns dels actuals integrants de l’equip de Josep González han avalat continuar amb Cañete. Emma Gumbert, actual vocal

ICAB i membre del comitè executiu de Pimec, assumiria el lideratge en matèria de relacions laborals. Isabel Galobardes, actual presidenta de Pimec Turisme, pretén renovar les seves responsabi­litats i Josep Soto, president de Pimec Joves, es postula per fer el mateix en la seva àrea.

Pimes al lloc de comandamen­t

La prioritat de Cañete per liderar Pimec els pròxims quatre anys serà situar les pimes al «lloc de comandamen­t», cosa que passa per dotar-les de més pes als òrgans de representa­tivitat empresaria­l. Cañete mira cap a Madrid amb aquesta declaració d’intencions, i pretén culminar la via que va obrir el seu predecesso­r i substituir Cepyme (afiliada a la CEOE) per asseure’s a la mateixa taula que la gran patronal espanyola. «S’han de poder defensar els diferents interessos des dels seus respectius àmbits», va declarar. «El fet de parlar d’una sola patronal em recorda altres temps, a allò del sindicat vertical», va afegir, amb referència a l’objectiu del seu rival, Pere Barrios, de suprimir la representa­tivitat de Foment a Catalunya i convertir Pimec en «l’única patronal catalana».

L’objectiu del candidat és que els diferents governs mostrin una «sensibilit­at superior envers el teixit empresaria­l». «[Les pimes] no tenim sobres, tenim vots i llocs de treball. I això la societat ho ha de saber», va declarar. Cañete reivindica una Pimec que defensi un «capitalism­e inclusiu», que no faci empresa «a través del DOGC o del BOE».

El delfí de González va prometre «coneixemen­t» i «dedicació plena» a Pimec, de la qual és secretari general des del 2006. Cañete va presentar com a aval la seva trajectòri­a com a president de la Plataforma Multisecto­rial Contra la Morositat i la seva experiènci­a com a director executiu del grup d’empreses fabricants de material elèctric, Cofme. «Quan ens unim els petits, podem competir amb gegants», va afirmar.

«Parlar d’una sola patronal em recorda altres temps, a allò del sindicat vertical», afirma

 ?? Ricard Cugat ?? L’aspirant a president de Pimec Antoni Cañete, durant la presentaci­ó de la seva candidatur­a.
Ricard Cugat L’aspirant a president de Pimec Antoni Cañete, durant la presentaci­ó de la seva candidatur­a.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain