El Periódico - Català

El comptador de l’opa d’IFM a Naturgy es posa en marxa

> El fons australià presenta dos avals de BNP per la totalitat del valor de l’oferta, que puja a 5.000 milions

- SARA LEDO

El comptador de l’oferta pública de compra (opa) d’IFM sobre el 22,7% de Naturgy per 5.060 milions d’euros s’activa. El fons australià va sol·licitar la seva autoritzac­ió i va presentar el fullet de l’oferta a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ahir, tot i que tenia fins a un mes de termini per fer-ho. El regulador s’encarregar­à ara d’analitzar els documents per poder donar via lliure a l’oferta; no obstant, abans el Govern haurà de decidir si dona o no el seu beneplàcit.

Segons fonts pròximes a IFM, el grup treballa en la sol·licitud que haurà de presentar davant el Ministeri d’Indústria perquè després el Consell de Ministres anunciï el seu veredicte en un termini de sis mesos, tot i que previsible­ment ho farà abans. Quan Six va presentar la seva opa per BME al novembre, també necessitav­a el beneplàcit de l’Executiu, tot i que per raons diferents, i aquest va tardar quatre mesos a donarl’hi. Als dos dies va arribar l’autoritzac­ió de la CNMV.

A més de les autoritzac­ions regulatòri­es i de competènci­a, l’efectivita­t de l’oferta està subjecta que s’aconseguei­xi almenys el 17% del capital social de l’energètica. El preu de l’oferta, que es pagarà en efectiu, és de 23 euros per acció, cosa que implica que l’import màxim a pagar per IFM seria de 5.060 milions d’euros (en el cas que s’adquirís el total dels 220 milions d’accions). Es tracta d’un 19,7% més que el preu de l’acció de Naturgy el dia anterior a l’anunci d’IFM i un 22,7% superior al preu mitjà dels últims tres mesos. IFM creu que compleix les condicions per ser considerat «preu equitatiu», cosa que s’ha justificat mitjançant un informe de valoració d’un expert independen­t presentat també ahir a la CNMV.

«IFM és propietat de fons de pensions australian­s i gestiona els estalvis de jubilació de 30 milions de persones arreu del món. El nostre propòsit és clar: protegir i fer créixer els estalvis de jubilació a llarg termini dels treballado­rs», va assegurar el vicepresid­ent d’infraestru­ctures d’IFM Investors, Jaime Siles, al comunicat. Defensa que l’objectiu és invertir en companyies a llarg termini, «com ara Naturgy, que compta amb una direcció estratègic­a i posició com a empresa de gas i electricit­at global i diversific­ada fermament alineada» amb els seus «principis i objectius fonamental­s d’inversió». «La transacció proposada és atractiva per als accioniste­s de Naturgy, que poden obtenir un preu elevat per les seves accions, i en el millor interès a llarg termini de la companyia, en el seu camí cap a la transició energètica», va afegir.

Abans que la CNMV hi doni via lliure, necessita el beneplàcit del Govern, que encara no ha sol·licitat

Els assessors

Segons va informar IFM, juntament amb la sol·licitud d’autoritzac­ió es va presentar la documentac­ió acreditati­va de la constituci­ó de dos avals a primer requerimen­t, atorgats per BNP Paribas, sucursal a Espanya, per un import de 3.260.000.000 euros i de 1.800.000.000 euros, que garanteixe­n la totalitat de la contrapres­tació oferta per les accions de Naturgy a les quals es dirigeix l’opa. Credit Suisse, BNP Paribas i Linklaters són els assessors d’IFM en la transacció. El Banco Santander serà l’entitat encarregad­a de la intermedia­ció i liquidació de l’oferta en nom d’IFM.

 ?? Naturgy ?? Imatge de la seu de l’empresa Naturgy a Madrid.
Naturgy Imatge de la seu de l’empresa Naturgy a Madrid.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain