El Periódico - Català

Nadal i Muguruza, amb diferent sort

Tots els tennistes que van passar quarantena donen negatiu

- JOSÉ MARÍA EXPÓSITO

Rafael Nadal i Garbiñe Muguruza ja coneixen el camí (més dur per a la hispanoven­eçolana) que els separa de la final de l'Open d'Austràlia, que comença dilluns i que ahir va anunciar el negatiu de tots els jugadors que havien passat quarantena a l'hotel on es va detectar un positiu. El mallorquí disputarà un duel inèdit en el seu debut contra el serbi Laslo Djere (56è), mentre que Garbiñe s'estrenarà davant la russa Margarita Gasparyan (125a). Carlos Alcaraz s'estrenarà en un major als 17 anys contra el neerlandès Botic van de Zandschulp (159è).

Muguruza, finalista l'any passat, té un bon record de Gasparyan, a qui va derrotar en el torneig de Monterrey de 2019, on va aconseguir el seu fins ara últim títol. Aquesta sequera podria acabar a Melbourne, però ja abans del Grand Slam, ja que ahir es va colar a semifinals del Yarra Valley Classic després de derrotar la número 4 del món, Sofia Kenin (6-2, 6-2), precisamen­t qui la va privar fa un any del seu tercer Grand Slam. En segona ronda, Muguruza s'enfrontari­a a Paula Badosa (si bat Samsonova) i després vindrien Kerber, Osaka, Kvitova i Halep per tornar a la final.

Nadal evitaria fins a la final Dominic Thiem, el seu botxí l'any passat a quarts. Un hipotètic camí cap al seu segon Grand Slam oceànic el portaria a enfrontar-se amb Troicki, Evans, Fognini, Tsitsipas i Medvedev abans d'una possible final amb Djokovic. Si els problemes a l'esquena no van a més, s'hauria de plantar a vuitens sense problemes.

ESPANYA, A ‘SEMIS’ DE L’ ATP CUP Nadal no va participar ahir en l'ATP Cup, ni estava anunciat en l'ordre de joc per a les semifinals d'aquesta matinada. Sense ell, Espanya va aconseguir el pas al sumar Pablo Carreño el primer punt del dia contra el grec Pervolarak­is. Sense res ja en joc, Tsitsipas va derrotar Roberto Bautista. Espanya va renunciar a jugar el doble, pensant en l'eliminatòr­ia contra Itàlia. L'altre lloc a la final se'l disputen Rússia i Alemanya, que va fer fora la vigent campiona, la Sèrbia de Djokovic. Nole va guanyar el seu individual, però va cedir en el dobles i ho va pagar amb la raqueta.

 ?? AFP / WILLIAM WEST ?? Nadal, a punt per assistir al partit de Carreño a l’ATP Cup, ahir.
AFP / WILLIAM WEST Nadal, a punt per assistir al partit de Carreño a l’ATP Cup, ahir.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain