El Periódico - Català

El Sevilla a ‘semis’, 102 anys després

El primer duel va ser el 1919 i l’últim, el 5-0 de la final del 2018

- JOAN DOMÈNECH

El revulsiu que ha generat la Copa continuarà vigent en la pròxima eliminatòr­ia. El sorteig va aparellar el Barça amb el Sevilla, l'altre favorit, en un doble duel que s'ampliarà amb un tercer enfrontame­nt a la Lliga. El Sánchez Pizjuán acollirà el primer partit el pròxim dimecres i el Camp Nou allotjarà el duel de la sentència el 3 de març. Quatre dies abans (28 de febrer, data i hora per confirmar) s'enfrontara­n en el campionat. A la Lliga van empatar (1-1). Aquest diumenge, per casualitat, el Barça també serà a Sevilla, on jugarà amb un Betis dolgut per la seva eliminació copera davant l'Athletic en els penals.

Una semifinal amb el Sevilla igual que el 1919, quan es van inaugurar els duels entre els dos equips. Han transcorre­gut 102 anys perquè tornin a mesurar-se a la mateixa estació, en la cita prèvia a la gran final que, allà sí, han repetit en més d'una ocasió. L'última vegada va ser el 2018, amb un formidable triomf blaugrana (5-0) en el brillant comiat d'Andrés Iniesta abans d'anarse'n al Japó.

Duels a tot arreu

Els xocs s'han estès, amb els anys, a la Copa de la UEFA (1995), a la Supercopa d'Europa (dues vegades, 2006 i 2015, amb triomfs repartits) i a la Supercopa d'Espanya, amb tres títols culers en tres cites. Només falta la Champions, on els dos conjunts segueixen en lliça.

Mai, fins ara, havien coincidit en una altra semifinal com aquella, que es va disputar a Madrid, en la qual el Barça es va imposar a l'anada (4-3, amb gols de Lakatos, dos de Vicenç Martínez i un de Paulino Alcántara) i a la tornada (0-3, dos d'Alcántara i Juan Garchitore­na). De fet, els vuit primers partits van corres

Guillermo Amor RELACIONS INSTITUCIO­NALS «Haurem de fer dos bons partits: el Sevilla és viu a totes les competicio­ns i a dalt a la Lliga»

Marcelino García ENTRENADOR DE L’ATHLETIC «El Llevant és l’adversari que volíem. Ens hauria incomodat jugar una altra vegada contra el Barça»

pondre a la Copa. El Barça va guanyar els set primers abans de perdre el vuitè.

La classifica­ció del 2021 s'ha produït amb conflictes. L'onze de Julen Lopetegui va eliminar l'Almeria (0-1) i el Barça va necessitar la pròrroga per imposar-se al Granada, després d'un desesperan­t partit en el que perdia per 2-0 al minut 88. L'equip de Ronald Koeman va sobreviure en una reacció d'orgull i encert que ha elevat l'autoestima del grup i el crèdit de l'afició. Per la remuntada i per l'actuació global, que va saber sobreposar-se a dos errors de Samuel Umtiti per marcar cinc gols al Granada i estavellar tres xuts als pals en una demostraci­ó ofensiva que va comptar amb fins a 36 rematades.

«Haurem de fer dos bons partits. El Sevilla és un dels favorits, segueix viu a les tres competicio­ns i és a dalt a la Lliga», va destacar Guillermo Amor, responsabl­e de Relacions Institucio­nals i portaveu per a descans de Koeman. Amor va pronostica­r una eliminatòr­ia «bonica de veure», sense que l'ordre del factor camp hagi d'nfluir: «No variarà gaire perquè no podrem fiar-nos; el Sevilla pot sorprendre’ns a casa».

Sofriment i alegria

Pensa el mateix l'Athletic, malgrat que el resultat del sorteig va satisfer a San Mamés. «El Llevant és l’adversari que volíem. Penso que ens hauria incomodat jugar una altra vegada contra el Barça», va explicar Marcelino García, intuint que també per al Llevant el seu Athletic era el rival preferit en el sorteig.

«Seran 180 minuts que seran sofriment, que seran alegria, que seran gaudi, que seran passió», va valorar José Luis Comandante Morales, el capità del Llevant, il·lusionat amb el fet de continuar fent història.

 ??  ?? Iniesta mostra el trofeu del 2016 al costat de Suárez, Messi, Alba i Ter Stegen.
Iniesta mostra el trofeu del 2016 al costat de Suárez, Messi, Alba i Ter Stegen.
 ?? JORDI COTRINA ??
JORDI COTRINA
 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain