El Periódico - Català

El Bayern apunta al sextet

El gegant alemany vol emular la fita aconseguid­a pel Barça de Guardiola el 2009

- RAÚL PANIAGUA

El dia és dijous, 11 de febrer. És la data marcada en vermell pel Bayern de Munic per igualar la proesa segellada per l'inoblidabl­e Barça de Pep Guardiola el 19 de desembre del 2009. L'equip blaugrana va completar un any fantàstic amb el triomf davant l'Estudiante­s de La Plata. L'èxit en aquell Mundial de Clubs s'afegia a la Copa, la Lliga, la Champions, la Supercopa d'Espanya i la Supercopa d'Europa, conquistad­es en aquest ordre amb un futbol admirat a tot el planeta.

Aquest sextet va permetre al Barça entrar al llibre Guinness dels rècords, un privilegi a què ara aspira el gegant alemany, el mateix que va humiliar el decadent bloc dirigit per Setién el 14 d'agost a la Champions (2-8). La corona europea, certificad­a a la final davant el PSG, es va afegir al doblet de Lliga i Copa aconseguit anteriorme­nt per un Bayern que al setembre va completar el repòquer amb les dues supercopes: l'europea conquistad­a davant el Sevilla a Budapest i la germànica contra el Dortmund. SEMIFINAL DAVANT EL REI D’ÀFRICA Al Bayern només li falta un pas petit per aconseguir una altra fita històrica. És el gran al·licient d'un Mundial de Clubs que va començar dijous a Qatar amb triomfs del Tigres de Mèxic davant l'Ulsan Hyundai sud-coreà (2-1) i l'Al-Ahly d'Egipte contra l'amfitrió Al-Duhail (0-1). El campió de la Concacaf s'enfrontarà demà amb el Palmeiras a la primera semifinal, mentre que el quadro germànic, claríssim favorit per guanyar el títol, pugnarà dilluns amb el rei d'Àfrica.

La pandèmia va obligar a retardar la celebració del torneig, que no es va poder ubicar a finals d'any, com sol ser habitual. Fins i tot es va especular amb una possible cancel·lació, però el Bayern va pressionar la FIFA per dissipar qualsevol incertesa. No sempre es té tan a prop una gesta així i els homes d'Hansi Flick s'han conjurat per completar la seva obra i succeir el Liverpool en el palmarès del torneig. Des del 2012, quan va vèncer el Corinthian­s, només han triomfat equips europeus. «Una victòria a Qatar completari­a un curs increïble. Aquest 2021 només aspirem a cinc títols perquè ens van eliminar de la Copa, però encara podem fer història guanyant el sextet», va reflexiona­r el lateral Alphonso Davies.

VICTÒRIA A BERLÍN (0-1) El campió sudamericà no es va conèixer fins dissabte passat, quan el Palmeiras va vèncer el Santos a la final de la Copa Llibertado­rs. El bloc brasiler es perfila com l'únic rival capaç de frustrar l'èxit dels germànics, que ahir van doblegar el Hertha i treuen 10 punts al Leipzig a la Bundesliga. Lewandoski va fallar un penal i Coman va aixecar el Bayern davant un adversari que va acariciar l'empat en l'últim sospir. L'equip va volar directamen­t de Berlín a Doha a la recerca del desafiamen­t del sextet. «Al vestidor regna la il·lusió d'aixecar un altre títol. Potser no som en aquests moments tan consistent­s com ho vam ser l'any anterior, però mantenim la gana», va dir el punta Gnabry.

Per al futur, la idea de la FIFA és impulsar una Copa Mundial de 24 clubs a l'estiu, cosa que es va arribar a planejar fins i tot per al 2021. No obstant, la Covid va obligar a traslladar l'Eurocopa i la Copa Amèrica a aquest any, per la qual cosa el projecte queda postergat almenys fins a mitjans del 2022. El pròxim Mundial de Clubs, el correspone­nt a aquesta temporada en curs, mantindrà el format actual i se celebrarà el desembre del 2021 al Japó.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain