El Periódico - Català

Sense armes, a la mesa, davant el virus

- Dánae Barral Hortet.

M’ha tocat ser membre d’una mesa electoral. Estic encantada. És l’última oportunita­t que tinc per edat: a partir dels 65 ja no et truquen i jo en tinc 64. Però tinc els meus dubtes pel que fa al procedimen­t de protecció sanitària dels membres de la mesa. No ens han vacunat, perquè no hi ha termini, ja que la Generalita­t estava convençuda que no hi hauria eleccions i perquè no ens toca, igual que les persones que treballen a les caixes dels supermerca­ts, les que condueixen transports públics, etcètera.

A la premsa he llegit que hem de fer-nos un test d’antígens al CAP la setmana que ve. He preguntat a la Generalita­t i em remeten a una pàgina web que només preveu la presa de temperatur­a a l’entrar i un equip epi. Ningú no ens ha explicat res de com utilitzar-lo, excepte les vagues instruccio­ns de la pàgina web.

Per rematar el procedimen­t, en l’últim tram aniran a votar les persones en quarantena i infectades de Covid-19. ¿La Generalita­t no podia haver arribat a un acord amb la Junta Electoral perquè aquest grup de persones poguessin votar per correu, des de casa, portarlos primer la documentac­ió i, posteriorm­ent, recollir el vot; amb personal entrenat i preparat per a aquesta gestió?

Perquè no estarem en les mateixes condicions que les persones de la caixes dels supermerca­ts i altres serveis. Perquè ens forcen a ser davant de portadors del virus. Igual que els sanitaris, però sense la mateixa formació quant a protecció. Estaré a la mesa, però amb molta por.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain