El Periódico - Català

Comença avui la vacunació de farmacèuti­cs, policies i bombers

- BEATRIZ PÉREZ

Farmacèuti­cs, auxiliars de farmàcia i fisioterap­eutes, així com col·lectius essencials com bombers, policies i persones de Protecció Civil, començaran a rebre aquesta tarda les primeres vacunes de l’empresa AstraZenec­a arribades ahir a Catalunya. Segons el Departamen­t de Salut de la Generalita­t, són en total 31.800 dosis que seran repartides en 37 punts.

A més, Salut també va rebre ahir 64.530 dosis de la vacuna de Pfizer i aquesta setmana n’arribaran també 17.100 de Moderna (menys de les compromese­s inicialmen­t per la farmacèuti­ca), per la qual cosa durant aquests dies es podran administra­r a Catalunya els tres tipus de vacuna autoritzat­s. Concretame­nt, aquesta setmana es reprendrà l’administra­ció de primeres dosis a Catalunya amb 26.000 nous vacunats –15.000 de la vacuna de Pfizer i 11.000 de la de Moderna–, després de dues setmanes centrades en la vacunació de segones dosis.

Tendència «a la baixa»

Quant a l’evolució de la pandèmia, el secretari general de Salut, Marc Ramentol, va confirmar ahir la «tendència a la baixa» de la Covid-19 a Catalunya i va valorar que la velocitat de transmissi­ó del virus (o Rt) es mantingui per sota de 0,90. «La setmana passada vam arribar al pic de pacients Covid en ucis. En l’última setmana, les urgències en els CAPs i als hospitals es van reduir un 3%», va destacar Ramentol.

En aquesta tessitura, Vergés va anunciar que la Generalita­t «està treballant en nous protocols» per flexibilit­zar les mesures de contenció de contagis de Covid-19 a les residèncie­s ateses les bones dades d’evolució de la pandèmia. No obstant, Vergés va remarcar que «no hi ha data» per posar-los en marxa».

Ramentol també va explicar que els titulars i primers suplents de les meses electorals rebran un SMS perquè acudeixin al seu CAP a realitzar-se un test d’antígens.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain