El Periódico - Català

Borràs sorprèn el Govern a l’atacar els Mossos

> La candidata de JxCat critica l’actitud dels agents en els incidents de Vox a Salt

- FIDEL MASREAL / GUILLEM SÁNCHEZ / JÚLIA REGUÉ

En plena campanya electoral, la presidenci­able de JxCat, Laura Borràs, va mostrar ahir la seva indignació amb l’actuació dels Mossos d’Esquadra, que depenen d’una conselleri­a que gestiona el seu partit, durant uns incidents de Vox a Salt (Girona). En concret, va criticar el tret d’una salva per part d’un agent de la Brimo a escassa distància d’un fotoperiod­ista. «M’indigna veure comportame­nts d’alguns agents dels Mossos que són incompatib­les amb els d’una policia democràtic­a referent a la protecció i promoció de drets». S’ha de ser intransige­nt i exemplar respecte a aquests comportame­nts. Aquest és el meu compromís: tolerància zero amb la violència», va afirmar a Twitter.

Poc després del tuit de Borràs, el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, va anunciar l’obertura d’una informació reservada per aclarir els fets. La posició de la candidata no ha sigut especialme­nt aplaudida a Interior, ni tampoc tots a Junts per Catalunya han compartit l’opinió de la cap de cartell, que arriba després d’un cap de setmana d’incidents en actes electorals de Vox, tant a Vic, dissabte, com a Salt, diumenge.

La relació entre el partit de Puigdemont i els Mossos d’Esquadra ha passat per diversos moments de tensió, en especial per l’actuació de la policia autonòmica del Govern (de Junts i ERC) en els disturbis després de la sentència de l’1-O a Barcelona. Laura Borràs s’ha manifestat en diverses ocasions contra l’actuació policial i ha defensat mobilitzac­ions com la que, després de la sentència, va portar milers de persones a intentar bloquejar l’aeroport de Barcelona.

Internamen­t i també de forma pública a Junts es va reclamar la dimissió del llavors conseller d’Interior Miquel Buch. Ho va fer en un míting el diputat de Junts i advocat Jaume Alonso-Cuevillas, i també el candidat a senador Roger Español. En canvi, l’ala més moderada de Junts i en especial els representa­nts del PDECat han defensat l’actuació policial.

CUP i PDECat critiquen Borràs

De fet, la candidata postconver­gent Àngels Chacón ha contestat directamen­t el tuit de Borràs amb una encesa defensa dels Mossos: «Prou de qüestionar sistemàtic­ament els Mossos per motius polítics sense tenir tota la informació. Els Mossos d’Esquadra són la nostra policia. La policia de Catalunya».

La CUP també ha criticat Borràs, en un sentit oposat, retraient-li que l’«anestèsia no funciona», recordant-li que el seu partit és al capdavant de la Conselleri­a d’Interior, que ha «condecorat» 423 agents després de les protestes per la sentència del procés i que la Generalita­t està personada en 70 acusacions. A més, la candidata Dolors Sabater ha demanat als Mossos d’Esquadra explicacio­ns sobre l’«abús policial» contra antifeixis­tes a Vic.

n

 ?? Ramon Gabriel / Efe ?? Laura Borràs, ahir, en l’acte de campanya celebrat a Lleida.
Ramon Gabriel / Efe Laura Borràs, ahir, en l’acte de campanya celebrat a Lleida.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain