El Periódico - Català

El Govern repartirà les ajudes a les pimes en erto per ordre d’arribada

> Els beneficiar­is hauran de sol·licitar el pagament de 2.000 euros per cada treballado­r a partir del 15 de febrer

- GABRIEL UBIETO

El Govern va publicar ahir al Diari Oficial de la Generalita­t de Catalunya (DOGC) les bases del paquet extraordin­ari d’ajudes per a pimes, treballado­rs en erto i autònoms, dotat de 618 milions d’euros. L’Administra­ció catalana va fixar formalment els requisits d’accés i les dates a partir de les quals els potencials beneficiar­is podran procedir telemàtica­ment.

Les dues primeres ajudes que quedaran obertes seran les destinades a petites empreses afectades per ertos i les de treballado­rs en erto des de fa mesos. Els seus possibles receptors podran inscriure-s’hi a partir de dilluns, 15 de febrer. Per a les transferèn­cies a les petites empreses afectades per un expedient de suspensió, el Departamen­t d’Empresa reeditarà el mecanisme de «concurrènc­ia no competitiv­a». És a dir, el primer que la sol·liciti i compleixi els requisits rebrà l’ajuda i així fins a esgotar els 208 milions de pressupost apartats per a aquest fons.

La previsió realitzada des de l’equip del conseller Ramon Tremosa és que aquesta ajuda, destinada als empresaris i dotada de 2.000 euros per cada treballado­r empleat en erto i fins a un límit de 30.000 euros per empresa, és que arribi a unes 20.000 companyies.

L’altra ajuda que es podrà sol·licitar des de dilluns és la dirigida directamen­t als treballado­rs en erto de llarga durada. Serà d’un mínim de 600 euros i els beneficiar­is es podran inscriure en un cens, gestionat per Treball. Aquest no regirà segons l’ordre d’arribada, sinó que habilitarà del 15 de febrer i fins al 25 de febrer perquè els sol·licitants s’hi inscriguin. Una vegada tancat el termini, Treball repartirà els 105 milions de pressupost entre els inscrits, benefician­t més els que faci més temps que estiguin en erto.

La conselleri­a dirigida per Chakir el Homrani descarta el procés de concurrènc­ia no competitiv­a, després del fiasco dels primers ajuts per a autònoms.

Els autònoms, divendres

Els ajuts per a 140.000 autònoms s’obriran divendres. El procés serà idèntic al de passades ajudes i calcat al dels treballado­rs en erto. El termini d’inscripció s’obrirà el 19 de febrer i es tancarà el 26 de febrer. I, amb els mateixos requisits que al desembre, posteriorm­ent s’abonarà un pagament únic de 2.000 euros. El pressupost per a aquest fons és de 280 milions.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain