El Periódico - Català

El Celta frustra al minut 90 un altre triomf de l’Atlètic

L’equip de Simeone havia remuntat el gol inicial de Mina amb dues dianes de Luis Suárez, però Ferreyra va empatar al final.

- ALEJANDRO GARCÍA

Fins al minut 89, la visita del Celta al Metropolit­ano era el partit perfecte per construir un discurs èpic amb l’heroisme de Luis Suárez i l’Atlètic per resoldre amb una victòria un partit en què va ser clarament inferior al primer temps, en actitud i plantejame­nt, però que havia remuntat gràcies a la genial aparició del davanter golejador, amb dues jugades aïllades.

Però el futbol és capritxós i, quan el Celta menys ho mereixia i menys s’ho esperava, va aconseguir l’empat gairebé al minut 90, un premi merescut pel seu desplegame­nt

Oblak (6); Savic (5), Giménez (5), Felipe (4); Llorente (5), Koke (6), Kondogbia (6), Saúl (5), Lodi (5); Correa (5), Luis Suárez (8). Tècnic: Diego Simeone (5). Canvis: Torreira (7) per Felipe (m. 45).

Rubén Blanco (6); Hugo Mallo (7), Araujo (5), Murillo (6), Aarón Martín (5); Tapia (7); Brais Méndez (5), Denis Suárez (6), Nolito (5); Mina (7), Aspas (7). Tècnic: Eduardo Coudet (7). Canvis: Solari (7) per Nolito (m. 68), Ferreyra (7) per Mina (m. 76).

0-1 (m. 12) Santi Mina. 1-1 (m. 44)

Luis Suárez. 2-1 (m. 49) Luis Suárez. 2-2 (m. 88) Ferreyra.

que, sent realistes, no entela la trajectòri­a de lliga del transatlàn­tic camí del títol en què s’ha convertit l’Atlètic, líder amb vuit punts d’avantatge sobre el

Reial Madrid i el Barça, i encara amb un partit menys.

Els nous casos de positius per coronaviru­s coneguts durant el dia, de Lemar i Herrera, no només van fer augmentar la llista d’absències blanc-i-vermelles, també va alterar els habituals plans de concentrac­ió i entrenamen­t matinal dels de Simeone.

Gran inici viguès

El Celta va aconseguir incomodar l’Atlètic des del començamen­t i es va posar per davant abans del quart d’hora. Va marcar Santi Mina de cap, malgrat la seva poca alçada, davant la passivitat dels defensors matalasser­s, d’acord amb l’atordiment general de tot l’equip.

El primer robatori a prop de l’àrea rival i el primer atac atlètic per la banda esquerra, la de Llorente, va acabar amb una centrada mesurada que Luis Suárez va rematar a gol per empatar a l’última jugada abans del descans.

Simeone va desfer la línia de tres centrals per al segon període i el seu equip va trobar el premi de consumar la remuntada fins i tot abans d’haver-ho merescut, un altre cop amb un gol de Luis Suárez només arrencar la represa, el

Cantero; Campabadal, Venancio, Marcelo Djalo, Canella; Xavi Torres, Juanpe, Gerard Valentín, Hugo Rama, José Luis Rodríguez; Barreiro. Tècnic: Mehdi Nafti. Canvis: Iriome González per Gerard Valentín (m. 55); Chris Ramos per Rodríguez (m. 56); Appiah per Hugo Rama (m. 70); Fernando Seoane per Barreiro (m. 70); Herrera per Juanpe (m. 79).

Diego López; Miguelón, David López, Cabrera, Pedrosa; Nico Melamed, Keidi Bare, Fran Mérida, Embarba; Puado i Raúl de Tomás. Tècnic: Vicente Moreno. Canvis: Óscar Gil per Miguelón

(m. 46); Dimata per Melamed (m. 65); Vadillo per Embarba (m. 83).

1-0 (m. 8), Campabadal, de fort xut després d’un rebuig en un córner; 1-1 (m. 71), De Tomás, a passada de Puado. segon de l’uruguaià en la segona rematada atlètica, el gol que el destaca al capdavant de la taula de golejadors, amb 16 dianes.

Malgrat que el Celta no es va arronsar i va conservar lleugeres opcions, l’equip de Coudet va acabar cedint físicament i mentalment, després dels dos ganxos a la mandíbula que havia rebut de Luis Suárez. Tot i així, a l’última jugada, un Savic lesionat va habilitar l’atac d’un Celta que va empatar quan ja no s’ho esperava.

nel sòlid Mallorca, que l’Espanyol visita diumenge en un duel vital.

Un mes ha passat des de l’última victòria periquita, aconseguid­a davant el Castelló el 10 de gener (2-0). L’inici d’ahir no va ser esperançad­or amb el gol de Campadabal (m. 8) en un córner mal defensat. Gerard Valentín va ser un malson per a la defensa periquita i Diego López va evitar el segon en un parell d’ocasions.

Puado va segellar l’empat abans del descans, però el VAR va anul·lar el gol per fora de joc. L’Espanyol va millorar després del descans, va debutar Dimata i Raúl de Tomás va posar les taules (m. 71). L’expulsió de Djalo (m. 82) va donar una vida extra a l’Espanyol, però no va ser suficient. L’última rematada d’RDT va topar amb el pal (m. 86) i no hi va haver remuntada.n

?? Pierre-Philippe Marcou / AFP ?? Suárez marca el seu segon gol davant el Celta, ahir a la nit.
Pierre-Philippe Marcou / AFP Suárez marca el seu segon gol davant el Celta, ahir a la nit.