El Periódico - Català

Arauz guanya a l’Equador però haurà d’anar a la segona volta

El candidat conservado­r i l’aspirant indígena lluiten pel segon > lloc que els enfrontarà al favorit el mes d’abril vinent

- ABEL GILBERT

Els equatorian­s hauran d’esperar fins a l’11 d’abril per saber qui serà el president que agafarà al maig les regnes d’un país arruïnat. Andrés Arauz, el delfí de l’exmandatar­i Rafael Correa, ja té un lloc en la segona volta. Amb el 97,5% de les paperetes escrutades pel Consell Nacional Electoral (CNE), Arauz va obtenir gairebé el 32,21% dels vots. Li van faltar prop de set punts per guanyar en primera volta. Yaku Pérez, el candidat del Moviment d’Unitat Plurinacio­nal Pachakutik, com es coneix l’instrument polític de la Confederac­ió de Nacionalit­ats Indígenes (CONAIE), i el banquer Guillermo Lasso es disputen, vot a vot, el paper de contendent­s d’Arauz. El dirigent indígena va rebre el suport del 19,79% de l’electorat. El candidat conservado­r va aconseguir el 19,61% de les adhesions. «En qualsevol dels dos escenaris, la campanya de la segona volta promet ser dura», va assenyalar el diari El Comercio.

«Volem denunciar que es cuina un frau. Alguna cosa fa pudor. Portàvem avantatge a Lasso. Amb el córrer de les hores a Guayaquil han començat a aparèixer resultats sorprenent­s. No s’està respectant la voluntat dels electors perquè la diferència era clara», va dir Pérez. Va qualificar d’«inconsiste­nt» el treball del CNE i va assegurar que la seva votació seria gairebé 10 punts més gran a la comunicada oficialmen­t.

Si es confirmen les previsions oficials, Lasso quedaria per tercera vegada consecutiv­a fora de la cursa electoral, per una mínima diferència percentual. Però ahir el vaticini encara no era definitiu.

 ?? José Jácome / Efe ?? Arnauz celebra la victòria.
José Jácome / Efe Arnauz celebra la victòria.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain