El Periódico - Català

Més por del Govern que de la Covid-19

- Andrés Hinarejos

Aniré a votar, soc una persona de risc però em fa més por el Govern d’Espanya que la Covid-19; presó, repressió, exili... Un país democràtic on no es pot rapejar en llibertat, les idees polítiques són empresonad­es, les manifestac­ions són controlade­s amb l’agressió bèl·lica d’una dictadura... El tàndem política-justícia segueix la tàctica d’una repressió unificada, que la gent pensi «demà em tocarà a mi». Estan aconseguin­t instaurar una parròquia de submisos, obedients, persones mediocres sense esperança. Han arruïnat el país basant-se en una Constituci­ó franquista camuflada, desnonen, apallissen, no permeten la llibertat d’expressió, emparen la monarquia fins i tot els partits republican­s. Això no és una democràcia formal, això és viure sense independèn­cia, això és viure per a i com ells volen.

Aniré a votar, perquè a més vull poder expressar en una urna també i sense por que m’apallissin si un poble vol o no independit­zar-se; necessito viure en un país del segle XXI desenvolup­at on les presons no estiguin plenes de gent per cantar, manifestar­se, fer un referèndum... En un país democràtic sense judicis viciats pel pensament d’un dictador. La Covid-19 desapareix­erà algun dia, cosa que no passa amb el retrògrad pensament que han heretat jutges, fiscals, polítics... per atemorir i oprimir un poble sencer. Per això aniré a votar, i animo tot el que se senti oprimit que ho faci. Hem d’invalidar les seves idees amb vots.

No és una lluita, és que vull ser lliure, i els amos del ranxo es creuen que ho són i obliguen els ciutadans a mantenir-los, i el que lluita per la seva llibertat l’apallissen o el tanquen o s’ha d’exiliar... Per tot això aniré a votar sent una persona de risc.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain