El Periódico - Català

«Cada badada en la pandèmia es paga amb llocs de treball»

- P. S. / M. V.

— La corrupció del PP torna a la primera línia amb el judici de la caixa b. Vostè diu que el PSOE intenta «desprestig­iarlos». ¿Aquest argument victimista resulta creïble després dels casos Gürtel, Bárcenas, Púnica...?

— No és la corrupció del PP, és una sèrie de casos concrets sobre persones i no sabem quin desenllaç tindran. No és victimista, és realista. Sempre que hi ha una campanya surt Bárcenas, sempre surt el mateix contra el PP, just enmig de la campanya. Quina casualitat.

— La data del judici es coneixia abans que la de les eleccions.

— L’independen­tisme i el socialisme estan junts en això. ¿Hi té res a veure Pablo Casado? ¿Acusen Sánchez dels eros?

— ¿Què pot fer el líder del PP per deslliurar-se d’aquesta herència?

— Ha de centrar-se en el futur i liderar l’oposició.

— Si hi ha de Vox a Catalunya, ¿pot afectar el lideratge de Casado?

sorpasso

— Crec que el no succeirà. El PP està en una situació molt complexa perquè estem silenciats com a oposició. Les seves propostes sempre s’ometen i s’ha d’enfrontar a la reconstruc­ció d’un projecte amb l’espectre dividit en tres. sorpasso

— Núñez Feijóo presideix la Xunta i dirigeix el PP gallec, Juan Manuel Moreno presideix la Junta i també el PP andalús... ¿Per què Casado no dona per fet que vostè el presideixi a Madrid?

— Aquí va ser a la inversa. Primer vaig ser candidata i ara, passats els congressos provincial­s, s’obrirà aquest debat.

— L’alcalde José Luis MartínezAl­meida ha deixat saber que, si vostè es presenta, ell també ho farà, i sembla que la direcció prefereix buscar una tercera via.

— Estem ordenant prioritats i és sortir d’aquesta. Després ja ho veurem.

— ¿És un problema que es disputin el lideratge?

— I Clint Eastwood si es presenta per Madrid també, però és que no estic per això. Estem en una situació no dic d’emergència, però gairebé. Una situació molt delicada en què cada badada es paga amb menys ocupació.

— ¿Se sent jutjada amb més severitat per ser dona?

— No per ser dona, sí per ser la presidenta d’un Govern antagònic al de la Moncloa. Hi ha insults cap a les polítiques, periodiste­s i empresàrie­s que cap als homes no es profereixe­n. És una turba que intenta humiliar i, sobretot, acomplexar.

— El seu cap de gabinet va acompanyar José María Aznar d’un Govern autonòmic a la Moncloa. ¿S’imagina fent aquest camí?

— No, hi veig Pablo Casado.

— I, si ell no ho aconseguei­x, ¿ho intentarà?

— El camí serà difícil, però estic convençuda que ho aconseguir­à.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain