El Periódico - Català

Casado: «No en passaré ni una, no em tremolarà el pols»

El líder del PP assegura que castigarà qualsevol militant que conegués la caixa b

- EL PERIÓDICO

El líder del PP, Pablo Casado, va afirmar rotundamen­t que ni ell ni ningú del seu equip ha tractat amb «delinqüent­s» i va culpar el cap de l’Executiu, Pedro Sánchez, d’intentar perjudicar el seu partit amb la confessió de l’extresorer Luis Bárcenas en plena campanya de les eleccions catalanes. Dit això, Casado va garantir que no li «tremolarà el pols» si es demostra que algun militant actual del partit coneixia la caixa b, en al·lusió a dirigents com l’expresiden­t Mariano Rajoy.

«No en passaré ni una. Si el jutge determina que hi ha alguna responsabi­litat per part d’algun militant del partit actual, no em tremolarà el pols. Hi ha uns estatuts i serà suspès o serà expulsat», va declarar en una entrevista a Onda Cero.

Després que El Mundo informés que els emissaris del PP van contactar amb Bárcenas el 2018, el president del PP va afirmar que ell no tracta «amb delinqüent­s». «Mai, mai el meu equip ha parlat amb delinqüent­s», va dir.

Precisamen­t, l’advocat de Bárcenas, Gustavo Galán, va aclarir aquest diumenge que cap persona de la direcció del PP «s’ha adreçat» a l’extresorer «en el moment actual» per realitzar «cap tipus de negociació». «Aquesta negociació és la que es tenia amb persones del PP al seu dia, no amb l’actual», va puntualitz­ar.

«La fiscalia està jugant»

Després d’assegurar que en aquest cas es tractaria de «donacions privades» al PP mentre que en els eros es jutjaven «diners públics», el líder popular va ressaltar que ell no pot fer-se «responsabl­e del que va passar el 1986, el 1996 o el 2016», abans que arribés el juliol del 2018 a la presidènci­a del PP després d’unes primàries.

Casado va afirmar que la «instrument­alització de les institucio­ns per part de Sánchez és una cosa que ningú dubta» i va assenyalar que abans que arribés al poder hi havia una «norma no escrita» perquè aquests casos no «coincidiss­in» en campanya. «No és la primera vegada que la fiscalia arremet contra el PP des que està Sánchez en el poder», va abundar. I va afegir que la fiscalia està «jugant amb informació» i el seu partit està patint la «pena de telenotíci­es» coincidint amb la campanya catalana.

Sobre si el preocupa el judici per la presumpta caixa b del PP, Casado va afirmar que «no». «El que estem és molt farts. Són ja 10 anys havent de respondre d’una cosa de la qual no tenim cap informació», va concloure.

 ??  ??

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain