El Periódico - Català

Insensats

- José Luis Úriz

Diuen que l’ésser humà és l’únic animal que ensopega amb la mateixa pedra dues vegades. S’està confirmant en tot el referent a la pandèmia. Sentir suggerir presidents de comunitats autònomes com Revilla o Ayuso la possibilit­at d’obrir per Setmana Santa, o alcaldes com Enrique Maya, de Pamplona, que ja prepara actes dels pròxims Sanfermine­s, fins i tot parlant de les corrides de toros i ‘encierros’. És per posar-los el barret de burro o fins i tot anar directes al jutjat de guàrdia més pròxim.

¿Com són capaços de dir aquestes insensates­es, després de comprovar el que va passar amb la mala sortida que vam fer del confinamen­t de març, o amb l’estiu, el pont de desembre i especialme­nt el Nadal? ¿És que no han après res? Hem d’exigir-los la dimissió immediata, o fins i tot portar-los a judici per greu negligènci­a. Els dirigents, amb el temps en el poder, es van instal·lant en una mena de torre d’ivori i viuen una realitat paral·lela allunyada de la resta de la ciutadania. És el que està passant. Estem en situació de risc extrem, amb taxes molt per sobre del permissibl­e, els hospitals tensats, sanitaris esgotats, ucis desbordade­s i rècords de morts.

Toca dedicar tots els esforços a mantenir el virus a ratlla, mentre la vacuna immunitza un 80% de la població (no abans de final de tardor). Aquesta és la tasca fonamental dels nostres mandataris. I els mitjans de comunicaci­ó han d’ajudar fugint de triomfalis­mes amb dures campanyes contra la relaxació de mesures.

Newspapers in Catalan

Newspapers from Spain